Michael Burkel schiet Breukelen 3 langs RAP 2

Logo sv RAP
3e
Na de teleurstellende nederlaag in de beker van afgelopen week was het zaak voor het derde elftal om de draad weer op te pakken in de competitie. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen RAP 2, dat in 2016 elke wedstrijd als winnaar af wist te sluiten. Hiermee was het een belangrijke wedstrijd in aanloop naar de topper tegen Buitenveldert 2 van volgende week. Met een smalle selectie als gevolg van een aantal blessures begaf FC Breukelen zich richting Amstelveen.

Op een prima bespeelbare grasmat werd afgetrapt en bleek al snel dat het aan het derde elftal was om het spel te maken. Dit lukte aardig tot aan het zestienmetergebied en kansen bleven dan ook grotendeels uit. De thuisploeg wist met een hechte defensie FC Breukelen lang van scoren af te houden. Het was vlak voor rust toen goaltjesdief Olivier Branderhorst op gelukkige wijze met een van richting veranderd schot de doelman wist te verrassen. Hiermee werd de 0-1 ruststand bereikt.

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd en gaf Breukelen niks weg, maar werden er ook weinig kansen gecreëerd. Door de 0-1 tussenstand kon elke fout fataal zijn en snakte het derde elftal naar een tweede doelpunt. Dit doelpunt kwam er dankzij de verlosser Michael Burkel. In een druk bezet zestienmetergebied wist hij zich knap vrij te spelen en de bal overtuigend in de hoek te plaatsen. De trouwe fans kregen hiermee waarvoor ze gekomen waren.

Gelukkig was de koek nog niet op voor de meegereisde fans. Een aantal minuten na de verlossende 0-2 werd het publiek getrakteerd op een schoonheid van een doelpunt. Emiel Schnell besloot een op het oog ongevaarlijke vrije trap snel te nemen en de bal strak bij de tweede paal te plaatsen. Hier dook Olivier Branderhorst op die vanuit een schier onmogelijke hoek de bal in een keer in het doel wist te volleren. Met een verwoestende uithaal veraste hij vriend en vijand en bracht hij de eindstand op 0-3.

Ondanks weinig indrukwekkend veldspel gaf het derde elftal geen kans weg en dat biedt perspectief in aanloop naar de wedstrijd tegen Buitenveldert 2. Aankomend weekend speelt FC Breukelen 3 thuis om 13:00 uur tegen de nummer twee van de ranglijst. Bij een overwinning kan het kampioenschap het derde elftal bijna niet meer ontgaan, maar bij een nederlaag slinkt het gat tot 8 punten met nog 5 wedstrijden te gaan. Het derde elftal kan aankomend weekend dus alle steun gebruiken en hoopt de ongeslagen status te kunnen behouden. Hierover volgende week meer.