Breukelse ‘Benjamins’ schieten 3e elftal naar zwaarbevochten overwinning

3e
joswatergraafsmeer
Voor de tweede competitieronde na de winterstop kwam JOS-Watergraafsmeer 2 op bezoek in Breukelen. Deze ploeg toont zich al de gehele competitie een lastig te nemen obstakel met als resultaat een degelijke 4e plek op de ranglijst. Ook deze middag wisten ze het de ongeslagen koploper zeer lastig te maken.

Breukelen probeerde het spel te maken en dit ging ook aardig gedurende de eerste helft. Hierdoor ontstonden enkele grote kansen maar deze werden mede door uitstekend keeperswerk niet benut. Ook het aluminium bleek een sta-in-de-weg waardoor de spanning lang in de wedstrijd bleef. De uitploeg loerde vooral op de counter maar wist niet echt dreigend te worden. Ondanks genoeg kansen bleef het bij een 0-0 ruststand.

De tweede helft was van de thuisploeg eigenlijk van een lager niveau dan de eerste helft, maar toch kon hier de slag worden geslagen. Het duurde maar liefst tot de 75e minuut voordat het net voor het eerst gevonden werd. Het bleek echter wel het wachten waard toen Scott Vorst de bal overtuigend de bovenhoek in schoot. Vanaf ongeveer 20 meter vuurde hij de bal vol overtuiging richting de rechterbovenhoek en bracht hij de stand op 1-0. Breukelen kon niet lang van de voorsprong genieten omdat binnen 3 minuten de gelijkmaker werd binnengeschoten. Ondanks dat penaltykiller Michael Moen weer dichtbij was, werd de penalty secuur in het zijnet geplaatst. Het eerste puntverlies leek hierdoor dichtbij, ware het niet dat de Benjamin van het elftal Olivier Branderhorst in de 83e minuut scherpte tot uiting bracht. Van dichtbij schoot hij de verlossende 2-1 binnen en daardoor blijft Breukelen na 13 wedstrijden nog zonder puntverlies.

Zo blijkt dat wanneer de oude garde het een keer niet afmaakt, de jonkies paraat staan om hun verantwoordelijkheid te pakken. De twee jongste spelers van het derde elftal konden deze week beslissend zijn en bevestigden hiermee het succes dat de mix tussen jong en oud bewerkstelligt. Aankomend weekend treedt FC Breukelen 3 aan voor de kwartfinale van de beker tegen AGB 3 in Amsterdam. De aftrap zal plaatsvinden om 14:00 uur. Bij winst wordt ook bekerwinst een steeds reëel doel voor het derde elftal.