C1 heeft alles in eigen hand

c1
Na het verdiende kampioenschap van FC Breukelen C1 van vorig jaar in de 2e klasse, werd de nieuwe C1 dit seizoen in de 1e klasse ingedeeld. Geen gemakkelijke opgave gezien het grote aantal eerstejaars spelers (8x) in het selectieteam. Tot overmaat van ramp raakten direct aan het begin van het seizoen twee van de ervaren jongens serieus geblesseerd.

Uit de eerste wedstrijden bleek dan ook dat het niveau voor de jonge groep net iets te hoog gegrepen was en werd besloten de C1 weer op het niveau van vorig jaar in te delen. De start van het seizoen had blijkbaar veel indruk gemaakt want de eerste wedstrijden in de nieuwe poule gingen helaas verloren. Jammer, want in bijna alle wedstrijden was FC Breukelen C1 gewoon de beter voetballende ploeg, maar kwam het vaak door pech of een persoonlijke fout op achterstand. Waarna vervolgens ‘de koppies gingen hangen’ en men er niet meer in slaagde de achterstand om te buigen.

Desondanks bleef het team onder leiding van Tom, Sidney en Marcel goed doortrainen en begon de C1 steeds beter te draaien. Van de laatste 5 wedstrijden werden er 4 gewonnen met als hoogtepunt de 3-0 overwinning tegen De Meern C2, die zich al kampioen waande. FC Breukelen eindigde uiteindelijk ondanks de stroeve start keurig in de middenmoot. Maar dat had meer kunnen zijn …

Na de winterstop volgde een nieuwe poule-indeling. De eerste wedstrijd tegen Maarssen C2 werd zeer verdiend met 4-1 gewonnen, waar het voor de winterstop nog met 3-5 tegen verloren had! De stijgende lijn werd dus prima voortgezet. Helaas was deze in de tweede wedstrijd uit tegen Nederhorst C1 niet terug te vinden. In een van beide kanten zeer rommelige wedstrijd werd zeer onnodig met 2-0 verloren.

Omdat deze poule slechts vijf ploegen kent speelt iedereen 3 wedstrijden tegen elkaar (een zogenaamde ‘anderhalve’ competitie). Genoeg mogelijkheden dus om revanche te nemen. Qua voetbal kan FC Breukelen C1 de tegenstanders prima aan, maar dan moeten ook de inzet en mentaliteit, de weerbaarheid en de team-spirit kloppen.

Moraal van het verhaal: als iedereen zich 100% inzet, serieus en gedreven traint en voor elkaar wil werken, dan is het zo maar mogelijk dat FC Breukelen C1 aan het einde van het seizoen alsnog met de kampioenschaal van de 2e klasse in handen staat. Lijkt me geen moeilijke keuze …