Hoogtestage veteranen leidt direct tot resultaat

vet1
Zoals gebruikelijk is FC Breukelen Veteranen 1 (35+2) in de 3e week van januari met een groot aantal (ex)spelers ook dit jaar weer afgereisd naar Oostenrijk voor een trainingsweek op hoogte.

Het belangrijkste doel van deze hoogtestage was dit keer niet de teambuilding – want daar wordt elke donderdagavond en zaterdag in de kantine immers al aan gewerkt (!) – maar het fit en scherp worden voor de 2e helft van de competitie waarin het kampioenschap van de 1e klasse F moet worden binnengehaald.

De doelen voor deze week waren dan ook: veel beweging en buitensport, vroeg naar bed, gezond eten en weinig drank. Helaas werden door omstandigheden drie van de vier doelen niet gehaald.

Maar dankzij het enorme herstelvermogen van de mannen blijkt de hoogtestage toch een bijzonder goed effect gehad te hebben op de fitheid, scherpte en ‘honger’ naar (doel)punten. Onder leiding van de uitstekend fluitende J. Daalhuizen leverde de eerste wedstrijd na de winterstop een klinkende 8-1 overwinning op tegen Woudenberg VE1, met goals van Amr (4), Potje (2), Paolo (1 penalty), en Jopie (1).

Omdat alle andere wedstrijden in de poule werden afgelast bedraagt de voorsprong van FC Breukelen nu 15 punten op de concurrentie. Deze teams hebben dan nog wel enkele inhaalwedstrijden voor de boeg, maar die moeten ze eerst nog maar eens zien te winnen. Kortom: een uitstekende start van de tweede helft van de competitie.

IMG_3589

Met dank aan Paul en Syl van Sylpaulerhof in St. Michael im Lungau voor hun enorme gastvrijheid.