Leerzame oefenpot met twee gezichten

f1
f2
Het was een drukke dag voor de F2. Eerst de laatste bekerwedstrijd tegen CSW afwikkelen (2-2) en daarna een oefenpot tegen de F1. Zou het verschil tussen de derde en de vierde klasse (te) groot zijn?

Het team dat beter uit de startblokken kwam was overduidelijk de F1. Ze hebben daar een lepe spits rondlopen in de persoon van Lucas. Hij staat altijd scherp en weet wel raad met opgelegde kansen. Wij waren even niet meer gewend om wedstrijden te spelen en vervielen in een oude fout. Met z’n drieën op één man af aan de zijkant van het veld. Als hij de bal dan voor kreeg, was het prijsschieten. Met doelpunten in de vierde tot en met de zevende minuut was het dus heel snel 4-0. Een walk over dreigde. Maar na een minuut of tien leken we wakker te worden. Er was meer strijd, beter overzicht en zo kwamen we er af en toe echt uit. Nog niet goed genoeg om de keeper Ole bang te maken, maar het begon erop te lijken. Pom kreeg twee keer een kans, maar schoot naast. De F1 wist nog wel twee keer te scoren, zodat de ruststand 6-0 was.

Hoog overleg tussen coaches en scheidsrechter in de rust. Zullen we de teams door elkaar gooien? Nou, laten we de teams zo houden, maar weer op 0-0 beginnen. Zo geschiedde. En na de keeperswissel tussen aanvoerder Reno en Sytse gingen we weer van start.

Het leek wel of er een heel ander team in het veld stond. Er werd geknokt, gebikkeld, gekeken, meeverdedigd, ten strijde getrokken, overgespeeld en voor elkaar gewerkt. Er kwamen mogelijkheden, kansen, corners en schoten op doel.

De F1 deed zeker nog mee en kreeg na een minuut of zes a zeven een dot van een kans. Bij een afgemeten voorzet reageerde Pom alert. Hij deed het alleen door de bal keurig met twee handen te vangen. Het enige wat de scheids kon doen was de bal op de stip leggen. Seth zette zich achter de bal en schoot hard en zuiver ………. op de buitenkant van de linkerpaal. Maar niet veel later viel de goal toch. Finn krulde de bal over alles en iedereen heen zo in de rechterkruising. 1-0.

En toen was het echt de beurt aan de F2. Na een fraaie aanval over links was Sacha niet zelfzuchtig, gaf de bal af aan Ollie die er inderdaad nog net beter voorstond. Hij joeg de bal in de touwen voor de gelijkmaker.

In de laatste tien minuten gebeurde er nog van alles. Knappe reddingen, ballen op de lat en de palen, maar gescoord werd er niet meer. Het was een terechte uitslag van een mooie tweede helft.

Aanstaande zaterdag nog even niet, maar vanaf de 23e gaat de tweede competitiehelft gespeeld worden. Nog tien potjes als F-pupillen. Wij hebben er zeker weer zin in.