E5 speelt wederom sterke pot

e5
zwaluwenutrecht1911
De competitie is op een haar na gevild. Vorige week werd de wedstrijd tegen Elinkwijk afgelast en zo kan het voorkomen dat je zonder verliespunten ineens derde staat. Gelukkig werd er vandaag weer gevoetbald door de E5 die tot nu toe een goede eerste seizoenshelft speelt. Dit blijft niet onopgemerkt en resulteerde eerder al in sponsoring van trainingspakken door Winter Watersport van der Laan, nu zijn zij ook opgemerkt door Van Vredendaal Advies: de financieel specialist voor al uw assurantiën en meer.

Vandaag trad men aan tegen de huidige nummer 6 van de competitie, zonder Deylano wegens andere activiteiten. De overige spelers stonden echter allemaal op scherp, gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Voor deze laatste thuis wedstrijd werd alles uit de kast gehaald zo werd zelfs een topscheidsrechter aangesteld in de persoon van voormalig “mister FC Breukelen” te weten Lars van der Post.

Zo werd er om strak kwart voor negen afgetrapt met een ijzig windje welke ons schuin tegemoet kwam. De bezoekers gingen direct in de aanval maar liepen zich stuk op onze altijd betrouwbare verdediging. De tegenaanval die hieruit voort kwam was een eerste speldenprik en werd vakkundig verwerkt door de keeper. Zo golfde het spel op en neer en het leek een zware pot te worden zij het dat FC Breukelen dichter bij de goal kwam dan Zwaluwen. Dit resulteerde na een 6 minuten spelen in de eerste serieuze kans die na een actie van Timo en Presley door aanvoerder Levi onhoudbaar werd ingeschoten.

Dat het zwaar was met de wind tegen bleek hoewel je soms dan toch makkelijker voetbalt dan met de wind mee. Keeper Quint werd een aantal malen getest maar doorstond dit makkelijk. De betrouwbare en altijd koele sluitpost is een welkome verschijning onder de lat. In de achttiende minuut viel na een uitval over links de 2e goal. Presley kwam op en speelde 3 man uit en trok de bal voor op Levi bij de eerste paal. Deze kapte in één beweging 2 man uit en schoot buiten bereik van de keeper binnen. Direct vanaf de aftrap kwam de grootste kans voor Zwaluwen. De bal werd strak ingeschoten en door Quint gestopt. Deze ging echter tegen de paal en daarna via de rug van Quint net naast. De aansluitingstreffer bleef uit.

Met het inbrengen van Lars op de rechtsbuiten positie, sprintte deze direct van de zijlijn, achter de bal aan en speelde vervolgens 2 man uit. Hierna schoot hij hard en via de keeper binnen en bracht de 3-0 op het bord. FC Breukelen ging steeds makkelijker voetballen en veroverde de bal snel weer op de tegenstander. Vanuit het schot wat hieruit volgde ging hij over drie schijven en de paal net niet over de lijn, Levi tikte attent de 4-0 binnen. In de laatste minuut voor de rust was het de zoveelste corner van Samuel, zag deze eerder al zijn lage inzet voor langs gaan nu was het Presley die fraai met een achterwaartse sleep de bal in het doel werkte.

Met een comfortabele 5-0 voorsprong werd er gerust en als enig aandachtspuntje werd gegeven de bal snel en snoeihard op de goal te schieten met de wind mee. De wind mee bracht echter niet de verlossing en dubbele cijfers. Aan de aanvallen lag het niet en de spaarzame tegenstootjes werden simpel afgestopt door Ryan, Samuel  en Jorian. Maar kunst en vliegwerk leek het ergste te voorkomen voor de tegenstanders welke overigens zeker geen zwakke tegenstander bleek, onze jongens zijn op dit moment gewoon een stap verder dan de meeste eerstejaars op hun niveau.

Tien minuten na rust resulteerde dit eindelijk in een verdere uitbouw van de score. Presley was degene die, sleurend over het veld, een kans creëerde en de 6-0 bij liet schrijven. Door de wind die veel vat op de bal had bleef de gestage uitbouw naar een hoog resultaat uit. Maar Presley zorgde uiteindelijk met nog een doelpunt voor een mooie 7-0 in het voordeel van FC Breukelen.

Dan voor de statistieken, in principe zijn we kampioen wanneer we de uitslag van DHSC mee mogen nemen, echter hierover bestaat nog steeds onduidelijkheid. Dan was de eerste goal van Levi de 100ste in deze competitie maar wederom inclusief de nog op te nemen uitslag. Zonder deze uitslag was de 5-0 van Presley onze 100ste. Hoe dit afloopt wie zal het zeggen eerst maar eens de wedstrijd tegen Elinkwijk volgende week.