Girl Power in Vinkeveen!

hertha
ME1
De eerste chats op de zaterdagochtend en het mistroostig weer buiten gaven niet veel hoop. Wel afgelast, niet afgelast. Wat zou het worden? Het verlossende woord kwam uit Vinkeveen met de legendarische woorden “het is droog en prachtig weer hier”!

Kortom aan de bak voor deze belangrijke bekerwedstrijd tegen de ME2 van Hertha. Met een magere 3,5 graden buitentemperatuur, veel, zeer veel regen en een sterke wind beloofde deze wedstrijd een ware uitputtingsslag te worden. Met precies 7 meiden was het team compleet en kon de wedstrijd met een officiële scheidsrechter om 9.00 van start. (overigens de enige wedstrijd die bij Hertha werd gespeeld).

Aangemoedigd door ouders en natuurlijk Emily begon Breukelen ijzersterk en zette gelijk druk op de verdediging van Hertha. Al snel creëerden we diverse kansen maar dat laatste, slimme, tikkie bleef de eerste 15 minuten achterwege. Marit en Sicca hadden paar goede kansen maar de bal wilde er gewoonweg niet in. Ook de briljante kopbal van Myrna na een goede corner van Micky schampte helaas de lat aan de, verkeerde, bovenkant. De meiden werkten hard, schakelde snel om zodat we geen kansen weg gaven. Arme Zoë die onze vaste keepster verving had daardoor weinig te doen maar bleef actief opletten en als een echte Turksma werd er niet geklaagd. In de 22e minuut was het dan zover. Na een mooie steekpass van Micky op Yulia lag het doel open en kon Yulia, koel en beheerst zoals altijd, de 1-0 maken. Yes! De Breukelense berin was los. Na de 5 minuten rust werd de druk door Breukelen verder opgevoerd.

334ac657a387c4817aa77e2f9e208cfc

Met Micky op doel pakten de meiden goed door en na een paar minuten was het Sicca die met haar ongeëvenaarde schuinbewegingen de Hertha verdediging het bos instuurden en slim de bal in het net schoot. 2-0 De meiden roken een klinkende overweging. Echter wijs geworden van onze twee, enige, nederlagen, hielden alle speelsters goed hun posities. De verdediging zat muurvast met René, Yulia en verdedigende middenvelder Zoë die hun tegenstanders geen ruimte boden en geen kansen weggaven. Myrna speelde als aanvoerster vol overtuiging en voelde haar aanstaande moments of fame. In 15 minuten tijd scoorde ze namelijk 3 doelpunten, een onvervalste hatrick! Marit hield het veld goed breed zodat we voorin ruimte kregen en gaf een slimme steekpas die het 3e doelpunt van Myrna mogelijk maakte. Ook Yulia, René, Zoë kregen nog een paar kansen om te scoren maar het was Sicca die de 6-0 scoorde met een uitgekiend schot.

Wat een prachtige overwinning met 7 bikkels die geen moment hebben geklaagd. Verkleunt, moe maar voldaan gingen de meiden van het veld. Een echt staaltje Girl Power.

De trotse coaches / trainers: Simone, Hans en Dennis (met dank aan Leona onze hulptrainster).