FC Breukelen 3 weet Schotse muur te doorbreken

sdz
3e
Na een week rust mocht het derde elftal zoals wel vaker dit seizoen afreizen naar Amsterdam. Bij aankomst kwam de ploeg voor een verrassing te staan toen SDZ 2 een Schots gezelschap bleek te zijn dat ook als rugbyteam door had kunnen gaan. In de voorbereiding op deze wedstrijd probeerde trainer Patrick Mur te waken voor onderschatting, maar toch leek de focus te ontbreken in aanloop naar de wedstrijd.

Ondanks de waarschuwingen van de trainer gebeurde er toch waar hij al bang voor was. Een slordig derde elftal verzuimde vroeg de voorsprong te pakken door enkele grote kansen om zeep te helpen en het spel was niet om aan te zien. Onder het geschal van Schotse strijdkreten kwam de thuisploeg uit het niks op voorsprong toen uit een standaardsituatie geheel vrijstaand kon worden ingekopt. Vrijwel direct hierna was er een nieuw moment van onachtzaamheid achterin waardoor Breukelen na 20 minuten op een 2-0 achterstand stond.

De slechte start zorgde voor enige irritatie bij het derde elftal, maar betekende zeker niet dat de hoop werd opgegeven. De thuisploeg trok zich massaal terug en het was aan Breukelen om de Schotse muur langzaam te doorbreken. Het gewapend beton begon scheuren te vertonen en dit leidde tot een reeks van niet te missen kansen. Irvin de Vette was de eerste die profiteerde toen hij met een knappe kopbal de 2-1 op het scorebord bracht. De scherpte ontbrak voorin waardoor met een 2-1 achterstand de kleedkamer werd opgezocht.

De tweede helft bleef Breukelen opnieuw ver verwijderd van zijn beste spel, maar regende het wederom kansen. Maikel Goossens mocht na een overtreding op Irvin de Vette aanleggen voor een strafschop en schoot in de 62e minuut de gelijkmaker binnen. Het derde elftal bleek druk uitoefenen maar faalde meerdere malen jammerlijk in de afronding. Gelukkig was Olivier Branderhorst vlak voor tijd wel scherp toen Stefan Hoogvliet na een indrukwekkende rush de bal inspeelde. Met rechts aannemen, draaien en met links schieten was het voor de spits bekende recept dat leidde tot een zeer aantrekkelijk eindresultaat: de verlossende 2-3. Het verzet van de Schotten was definitief gebroken en hierdoor kon Rick van der Velde ook nog een persoonlijk succes vieren door bij de tweede paal de 4-2 binnen te schieten.

De wedstrijd gaf weinig reden tot voldoening, maar leverde zoals alle wedstrijden deze competitie wel weer drie punten op. Wil FC Breukelen het gat van 6 punten behouden op de naaste achtervolger Buitenveldert, dan zal woensdag 11 november de inhaalwedstrijd tegen Blauw-Wit Beursbengels 2 gewonnen moeten worden. Hierover later meer.