Fc Breukelen 2 en het geduld van jonge spelers

2e
vvwoudenberg
De jeugd van tegenwoordig zou geen mentaliteit en geen geduld meer hebben, maar de jonge groep van Breukelen 2 laat zien dat het met de instelling wel goed zit. Vorige week was Cavit Yavuz, die 2 seizoenen geleden als jeugdspeler overkwam van OSM, al belangrijk voor de ploeg met een prachtig winnend doelpunt en hij maakte daarmee zijn basisplaats dit seizoen meer dan waar.  Om dit te bereiken moest hij echter 2 seizoenen lang, via invalbeurten en veel trainen, werken aan deze basisplek

Ook Montell Rosheuvel kwam over uit de jeugd (van FC Amsterdam) en pendelde vorig seizoen 3x per week op en neer vanuit Amsterdam om te komen trainen. Ook hij moest bijna het hele seizoen via invalbeurten aan speelminuten komen. Montell zag zijn geduld en trouwe trainingsarbeid echter beloond worden met een basisplaats en de vierde goal die Breukelen afgelopen zaterdag maakte kon geheel op zijn conto worden geschreven.

Nadat hij met hard werken de bal veroverde rond de middellijn, stoomde hij op langs de rechterkant, omspeelde makkelijk een tegenstander, versnelde richting achterlijn en waar iedereen inclusief de keeper een voorzet verwachtte, behield Montell het overzicht en vanuit een moeilijke hoek schoot hij raak in de korte hoek. Een prachtige goal die door het hele team uitbundig gevierd werd en een beloning was voor het investeren in zichzelf.

We vergeten hierdoor bijna dat Donny Kloppenburg (debuterend op nummer 10) met 2 mooie goals, Breukelen op een 2-0 voorsprong had gezet en dat Olivier Branderhorst met een slim balletje de 3de goal maakte.

Aanvoerder Sven van Vuuren had echter het slotakkoord met een heerlijke trekstoot (voor de biljarters onder ons) die vanaf een meter of 25 afgemeten over de keeper heen zeilde.

Breukelen nam hiermee duidelijk afstand van tegenstander Woudenberg 2 en de 5-1 overwinning liet de ploeg stijgen naar plek 8 op de ranglijst. Komende zaterdag speelt men om 12 uur in Wilnis voor de beker tegen CSW 2. Geen veredeld oefenpotje, maar een serieuze wedstrijd in een poging om een ronde verder te komen in de kortste weg naar een prijs.