F2 wint in nieuwe sponsortruien

f2
msv19
Het was zo’n dag dat alles op zijn plek leek te vallen. Iedereen op tijd aanwezig, dus tijd om goed in te schieten en een warming up te doen. Waarbij we eindelijk weer eens gebruik konden maken van het rode strandemmertje van Jorge. De jongens werden in de kleedkamer verrast met een door Sjaak Baatsen gesponsorde trui. Niet alleen met het logo van Sjaak’s kwaliteitsslagerij aan de Hazeslinger, maar ook met de eigen initialen. Want zo gaat dat in de professionele voetballerij.

En dan zien we de tegenstanders van MSV 19 te veld op komen. De eerste fijne constatering is dat ze in elk geval geen kop groter zijn dan wij. De tweede fijne is dat ze in het wit spelen. De keuze tussen een sprintje trekken naar het hoofdgebouw om oranje shirts te halen OF om in de nieuwe truien te gaan spelen was natuurlijk snel gemaakt. We zagen onze mannen nog een paar centimeter groeien van trots en daarmee werd in elk geval in het begin van de wedstrijd het verschil gemaakt.

De wedstrijd stond onder de deskundige leiding van Anno. Hij hanteerde de fluit alsof hij het al jaren doet. En stiekem is dat natuurlijk ook zo. En dan hebben we ook nog het potentieel van Jerry en Koos achter de hand. Een hele luxe.

Maar goed, laten we het over de wedstrijd hebben. Gespeeld op het veld waar we elke week de vlammen uit de schoenen trainen. Dus met recht vertrouwde grond. Het begon al gelijk goed. Fel op de bal wisten we binnen de kortste keren het vijandige doel te vinden. Het schot van Milan was nog net niet zuiver genoeg, maar dat zou later in de wedstrijd nog wel goed komen. In de vierde minuut een hoge uittrap van de keeper van MSV. Sytse nam de bal uit de lucht gelijk op zijn hoofd en kopte naar Ollie. Die zocht de linkerhoek uit en scoorde met een mooie schuiver. De coaches vierden de vroege voorsprong met een dubbele high five. Hier doen we het voor!

We bleven in de eerste helft de bovenliggende partij, maar af en toe was het toch even knijpen met de billen. Zo verdedigde aanvoerder Sytse wel ijzig kalm. Hij schot de bal voor ons gevoel rakelings langs de paal bij een aanval van MSV. Gelukkig wel aan de goeie kant va de paal waardoor de tegenstander er niet meer dan een corner aan overhield.

Als het lekker loopt in het veld hoef je als coach niet zoveel bij te sturen. Tijd om wat foto’s te maken en de keel te sparen. En wat toen opviel was dat op de andere helft van veld 2 bij de F4 iemand een enorm volume heeft. Gerard stond elke paar minuten als een Braziliaanse commentator goaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoal te roepen. Het ging blijkbaar erg goed daar. Terug op ons veld zagen we MSV aan het eind van de eerste helft gevaarlijker worden. Een aanval dwars door het midden leek de gelijkmaker op te leveren. Maar dan hadden ze allemaal buiten Reno gerekend. Hij stond zijn mannetje in het doel en bracht met een formidabele duik redding.

Het spreekwoordelijke bord van de assistent scheidsrechter ging al de lucht in om aan te geven dat er nog 1 minuutje bij kwam toen het volgende gebeurde. Sacha kreeg de bal vlak bij het eigen doel. Hij draaide mooi naar links, passeerde een mannetje en zag Milan in de spits lopen. De pass was op maat, Milan nam de bal mee, koos zorgvuldig zijn hoek en scoorde de 2-0. Een ‘gemene’ countergoal. Maar uitstekend van uitvoer en heerlijk qua timing.

De tweede helft begon met een bal op de lat uit een lastige hoek. Blijkbaar had MSV of een donderspeech gehad, of iets in de limonade gedaan want ze waren opeens een stuk meer aanwezig. In de derde minuut kregen ze loon  naar werken. Raf stond er in de verdediging even alleen voor, kon het niet belopen en zag de spits op doel schieten. Reno zag juist helemaal niks. De laagstaande zon kwam net boven de bomen uit en maakte het bijna onmogelijk de bal te ontwaren. De duik die hij nog maakte was daardoor net te laat; 2-1. Niets aan de hand, maar als coach word je dan toch zenuwachtig en verval je in oude gewoontes. Het coachen begon dus weer.

We kregen nog een kans toen MSV iets deed wat wij inmiddels niet meer doen. Ze verdedigden de bal uit door ’m recht voor de eigen goal langs te passen. Ollie was duidelijk een beetje ziek, want het buitenkansje werd door hem niet benut. In de tegenaanval was het opeens 2-2. De aanvaller van MSV liep wat ver op rechts, mogelijkheden om over te spelen waren er, maar hij prikte  de bal in de korte hoek die even onbewaakt was gebleven.

Dat was niet de afspraak. Gerard had vrijdag aan Sytse voorspeld dat het 3-2 zou worden. Dus daar gingen we voor. En in de zevende minuut wist de man of the match Sacha het net te laten bollen. En hoe. Ollie ging met de bal op avontuur, maar stuitte op een verdediger. De afvallende bal was voor Sacha. Schuin voor het doel staand gaf hij de bal een fraaie lift, over de keeper heen, onbereikbaar in de verre hoek. Wat zeg ik; in de kruising.

Het laatste kwart van de wedstrijd was bloedstollend. Zou het lukken de punten in de tas te houden? MSV kreeg kansen, maar Pom en Raf met hulp van Sytse, Melle en Floris hielden stand. Wij kregen nog kansen op meer, maar zelfs als we met z’n drieën ten strijde trokken lukte het niet de keeper nog een keer te verschalken. Milan raakte de onderkant van de lat nog een keer, Ollie was nog een keer dichtbij, maar het bleef bij 3-2. Heerlijk gevoel. En dat mede dankzij de fraaie truien van Sjaak.

Na de wedstrijd trokken we met z’n allen naar de sponsor. Sjaak Baatsen ontving de heren met voor iedereen een pakje drinken en een heerlijk broodje met worst. Super geregeld. Uiteraard werden er plaatjes geschoten voor het archief en de publiciteit. Daarna konden we de rest van het weekend na gaan genieten van de eerste drie punten. En daar komen er volgens mij nog best een paar bij dit seizoen.