FC Breukelen 2: een drieluik

In de afgelopen 8 dagen werkte Fc Breukelen 2 in totaal 3 wedstrijden af. Een serie die in mineur begon maar eindigde met de eerste competitie overwinning.

argon
De eerste wedstrijd was de competitie wedstrijd tegen Argon. Er was sprake van een open wedstrijd waarbij de ploegen over en weer het initiatief hadden, maar Breukelen moeite had om tot het afronden van de kansen te komen. Nadat Argon in de 2-de helft ook de 4-de penalty niet voorbij Tony Emmelkamp kreeg leek een gelijkspel een voor beide teams bevredigend resultaat.

Na een vermeende beoordelingsfout van de scheidsrechter werd er echter meer energie gestoken in reclameren dan in verdedigen en kreeg men de 0-1 om de oren. De resterende speeltijd was onvoldoende om nog een slotoffensief te produceren waardoor men de 2de nederlaag in de competitie te verwerken kreeg.

brederodes
Gelukkig stond er voor de dinsdag erna een oefenwedstrijd gepland bij Brederodes in Vianen. Ondanks dat men tevreden was over het vertoonde spel in de eerste 3 competitie wedstrijden was er slechts 1 punt gesprokkeld en werd er 0x gescoord. De spelopvatting bleef ongewijzigd maar een groot aantal wisselspelers kreeg vandaag een basisplek en in een doelpuntrijk potje lieten deze spelers zien dat het tweede ook dit seizoen over een grote gelijkwaardige groep beschikt.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 1-5 overwinning door een doelpunt van Cavit Yavuz en 4 (!) doelpunten van Sebastian Jansen.

ijsselmeervogels
Dezelfde Jansen werd dan ook beloond met een basisplek in de punt van de aanval in de laatste wedstrijd van het drieluik tegen IJsselmeervogels. Ook Joery Knoop en Montell Rosheuvel startten voor het eerst in de basis en zo ontstond er een elftal dat geheel uit 2de selectiespelers bestond.

Ook de Vogels kende een stroeve start van de competitie en was gebrand op een overwinning. Breukelen trok de lijn van het goede voetbal echter door en was de bovenliggende partij. Gelukkig wist men nu ook, net als afgelopen dinsdag, het net te vinden en bovendien waren alle doelpunten om in te lijsten.

De eerste goal was een vlotte aanval die werd opgezet door Rosheuvel die de bal op maat meegaf aan de opkomende Cavit Yavuz, die vervolgens een strakke voorzet losliet op de bij de 2de paal vrijgelopen Sven van Vuuren, die de bal dwars door het net schoot. De 2de goal viel kort daarna uit een prachtige vrije bal van ruim 20 meter door Jantijn Augustin.

Net na rust spartelde IJsselmeervogels nog even tegen en scoorde men zelfs de 1-2. Aanvoerder van Vuuren gooide de wedstrijd echter definitief op slot door na een sterke individuele actie de bal hard in de kruising te jagen. Invaller David Rommey schoot kort daarna vanaf grote afstand tegen de lat waarna Olivier Branderhorst de terugkaatsende bal attent binnen kon lopen en zijn eerste competitie goal aantekende.

Laat in de middag liep men zo met een 1-4 overwinning tevreden het veld af. Aanstaande dinsdag oefent men bij Elinkwijk (aanvang 20 uur) om vervolgens op zaterdag thuis tegen Swift te beginnen aan de 4de competitie wedstrijd. Een overwinning is nodig om verder afstand te nemen van de onderste plekken. Aanvang 12.30 uur