FC Breukelen F4 - VVJ F1: 5-2

f4
vvj
Een compleet verdiende overwinning, niets op af te dingen, volledig terecht, zo zou je na afloop van deze wedstrijd kunnen reageren. En dan zou je ook nog is helemaal gelijk hebben. Je voelt het al als je het sportpark aan de Broekdijk oploopt. De temperatuur is goed, de sfeer ontspannen maar hangt er iets in de lucht. Soms heb je dat, je loopt een ruimte met mensen binnen en je weet dat er iets aan de hand is. Je weet niet precies wat, maar er is dan wel iets. Zo was het ook afgelopen zaterdag. Bij het oplopen van de Broekdijk voelde je het al. Alleen kon je het in dit geval duidelijk benoemen. Er hing namelijk een overwinning in de lucht en de 3 punten zaten erbij.

Vol trots hebben we als technische staf naar onze jongens staan kijken. De eerste helft was het genieten geblazen. Julian Finn stond in de eerste helft in de goal maar we hadden ook zonder keeper kunnen gaan spelen. Dat is niets ten nadele van Julian Finn, die heeft zich prima van zijn taak gekweten. Hij had alleen helemaal niets te doen. Onze jongens “vraten de tegenstander op” alsof ze geen van allen een ontbijt hadden gehad ’s ochtends. Over het hele veld werd de tegenstander opgejaagd zoals Nederlandse ploegen dat konden in hun beste dagen (over het huidige eredivisie-spelpeil hoeven we het niet te hebben…). De bal ging van voet naar voet, prachtige acties werden afgewisseld met schitterende pasjes en een ruststand van 4-0 was meer, maar dan ook echt meer dan verdiend.

Er was slechts 1 reden dat de ruststand niet heel veel meer was dan 4-0 en dat was de keeper van VVJ. Als technische staf zijn we wiskundig aardig onderlegd, maar het aantal reddingen van de keeper van VVJ was niet meer te tellen. Hoge ballen, lage ballen, harde ballen, lobjes, stiftjes en stuiterballen, alle ballen waren voor de keeper. Behalve natuurlijk de 4 die er in het mandje lagen, daar was geen kruit tegen gewassen. Onze mannen waren simpelweg te goed en draaiden de tegenstander compleet tureluurs.

Ondanks de waarschuwingen van de technische staf in de rust, zag het spelbeeld in de 2e helft er anders uit. Onze kanjers gingen teveel op zoek naar eigen succes en de spreekwoordelijke kluit werd weer in het spel ingebracht. Een werkelijk weergaloze actie van Max, die na een solo waar Messi jaloers op is de bal uitstekend voorzette. leidde tot de 0-5 van Jack, daarna was het voorbij. Iedereen rende vooral naar voren en vergat daarmee dat je bij een potje voetbal ook wel is naar achteren moet rennen. Armin, die in de tweede helft op doel stond, had in 1 keer een stuk meer te doen dan Julian Finn in de eerste, en hij verdedigde zijn doel met man en macht. Sterk uitkomend, de hoeken verkleinend en af en toe springend en duikend alsof hij springveren onder zijn schoenen had. stond hij z’n mannetje. Uiteindelijk moest hij toch 2 x vissen, de mannen van VVJ kregen toch echt wel veel te veel ruimte omdat bij ons iedereen bleef staan.

Maar goed, er moet natuurlijk ook wat te trainen blijven, zo is het ook :-). Als technische staf word je heel trots van zo’n eerste helft en heb je genoeg materiaal voor de volgende trainingen uit de tweede helft. Eigenlijk kun je dan gewoon spreken van een win-win-situatie. Kortom, het was weer een mooie zaterdagochtend in Breukelen!

Nu al de eerste 3 punten op het bord, dat smaakt naar meer!!