Soms is voetbal onrechtvaardig

1e
geinoord
Na de teleurstelling van vorige week tegen de Merino’s was FC Breukelen gebrand om een goed resultaat neer te zetten in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Dit moest gebeuren tegen Geinoord uit Nieuwegein dat de eerste wedstrijd met 5-1 wist te winnen van WNC.

Het eerste kwartier begon wat afwachtend van de zijde van FC Breukelen. Waren het de zenuwen of was er angst voor een vroege tegentreffer? Geinoord oogde degelijk met een spitsenduo waar de defensie van Breukelen goed grip op had. Beide teams hielden elkaar dan ook redelijk in evenwicht. Tot dat ene moment dat spits Griffioen met een fantastische draai vanaf de zestienmeter de bal in de rechterbovenhoek van doelman Turksma wist te draaien. Zowel voor- en tegenstanders waren het erover eens dat dit een prachtdoelpunt was. Uiteindelijk werd de ruststand met  0-1 bereikt.

FC Breukelen kwam getergd uit de kleedkamer en heeft vanaf minuut 1 in de tweede helft Geinoord bij de strot gegrepen. De ene aanvalsgolf na de andere wisselde elkaar af. Met name Mark Simons was een plaaggeest voor de Geinoord defensie. Het was dan ook in de 55e  minuut dat Simons met een goede individuele actie werd gevloerd in de 16 meter van de tegenstander. De scheidsrechter wees resoluut naar de penaltystip. Helaas werd de penalty gemist door aanvoerder Daniel Kops. Het had de aansluitingstreffer moeten zijn die de ploeg zo hard nodig had.

FC Breukelen was nu nog gedrevener om minimaal gelijk te komen. Geinoord kon alleen met hangen en wurgen overeind blijven: Een kans van Renaldo Jongebloet 1 op 1 met de keeper werd gemist. Vele voorzetten van onze vleugelspitsen werden niet ingeschoten of kwamen net tegen een been of knie van de tegenstander.

Met het inbrengen van Sam Osei voor Roy Hom werd er nog meer druk gezet op de verdediging van Geinoord. In de 65e minuut kwam Jori van der Merkt nog in het veld. Het heeft echter allemaal niet kunnen baten. In deze wedstrijd, met name de tweede helft, een veel sterker FC Breukelen maar desondanks heeft “lucky” Geinoord de winst mee naar Nieuwegein genomen.

FC Breukelen verdient voor met name voor de tweede helft een compliment. Aan de instelling en werklust heeft het zeker niet gelegen. Soms is voetbal onrechtvaardig.

Foto’s van deze wedstrijd: elders op deze site.