Houdt de dief...

altius
mb1
Zaterdag 12 september, eerste competitie wedstrijd seizoen 2015/2016. Wat zal onze dames te wachten staan als eerstejaars B – junioren. We gaan het zien. Op de parkeerplaats eerst nog even wat voetbaltenue zaken regelen. Een van de dames speelt vandaag haar eerste wedstrijd en app’t een uur van te voren rond dat ze nog geen tenue heeft.

Een ander heeft om onverklaarbare reden alleen een broekje en schoenen mee, de rest ligt thuis. Over voorbereiding gesproken. Uiteindelijk reizen we met een compleet, vijftiental meiden af naar ’s Graveland waar Altius MB1 de eerste tegenstander van dit seizoen is. Na de natte zaterdag van vorige week, vandaag prachtig voetbalweer.

De warming-up is goed en onze dames ontdoen zich vandaag zoals afgesproken voor de wedstrijd van alle gevaarlijke lichaamsversierselen. Gevolg is dat nu, na mijn zakken vol met iPhone’s 4 t/m 6, Samsungs en Blackberry’s nu ook mijn portemonnee bulkt van de kettinkjes, ringen en oorbellen.

Wie nu denkt te weten waar kop van het verslag van deze week op slaat, heeft het mis. Vandaag Wim weer beschikbaar als vlaggenist en van hem de toezegging meer te willen doen voor het team, ook Annet wil, na goedkeuring van Danielle, een en ander doen. Helemaal goed.

Dan de wedstrijd. Altius heeft een goed team, fysiek sterk, snel, en de dames weten elkaar goed te vinden. Onze dames, natuurlijk ook niet de minsten hebben er toch duidelijk moeite mee. Verdedigend hebben wij de zaakjes op orde, maar opbouwen naar iets wat op een aanval lijkt valt in de eerste fase van de wedstrijd niet mee. Onze snelle dames Plasmeijer hebben verdedigers bij hen die, hoe is het mogelijk, minimaal net zo snel zijn en lichamelijk net even steviger zodat de tactiek van stug verdedigen en met snelle uitbraken scoren vandaag niet lijkt te gaan werken.

De dames van Altius hebben absoluut het betere van het spel en krijgen de meeste kansen maar falen in de afronding. Tegen de verhouding in komen wij toch op een 0-1 voorsprong door een uitbraak van Lara. Diagonaal schiet zij de bal in, buiten bereik van de keepster. We mogen niet klagen. Verder oogt het spel van onze meiden rommelig, veel onnodig balverlies, en de inzet kan beter.

In de rust waan ik mijzelf in een kippenhok en Charmaine besluit de meiden zelf maar met elkaar te laten overleggen waar het aan ligt. Ik luister goed en hoor goede dingen. De meiden luisteren naar elkaar en uiteindelijk geven we nog wat tips mee voor de tweede helft. Als we hier willen winnen, wat kan, zal er meer gevoetbald en harder gewerkt moeten worden dan in het eerste deel. Soms moet je de bal gewoon een “peer” geven, de rest van de tijd moet je naar elkaar overspelen, om tot goede aanvallen te komen. Bij ons is het vaak andersom.

Het lijkt overgekomen, de tweede helft is er veel meer beleving en inzet. Ashley, volgens haarzelf vandaag niet in vorm, werkt als een paard. Achterin hebben Sophie, Danielle, Malaika en Lisa de zaak onder controle. Op het middenveld word er goed druk gezet en hard gewerkt door Mabel, Puck, Jil en Amber. De tweede helft is meer in evenwicht, zowel de 1-1 als de 0-2 behoort tot de mogelijkheden. Er volgen een paar mooie aanvallen van onze dames. Helaas krijgt Carlijn een paar maal de bal net niet lekker mee.

Ook de dames van Altius krijgen een paar beste mogelijkheden en hebben eerlijk gezegd recht op een gelijkspel. Nikki wenst hier echter niet aan mee te werken en houdt de ploeg op de been. Langs de lijn krijg ik complimenten van ouders van de tegenstander over onze meiden. Als wij winnen, zijn het wel een beetje “gestolen” punten geef ik aan. Het slot is spannend, ook voor de meegereisde ouders, ik hoor veel oh,oh en oei,oei als onze verdediging weer eens onder druk staat. Zelf ben ik er ook niet helemaal gerust op.

Uiteindelijk fluit de piepjonge prima leidende scheidsrechter af. Complimenten aan de meiden voor de tweede helft en ik geef alle bichouterie en communicatiemiddelen weer aan de rechtmatige eigenaars. Alleen de volle winst pikken we mee.