Monsterzege voor E5

pvcv
e5
Vandaag stond na 3 weken keihard trainen en de bekercampagne eindelijk de eerste competitiewedstrijd op het programma. Helaas konden Levi en Deylano wegens andere verplichtingen niet aanwezig zijn. Om toch een volledig team op de been te krijgen waren voor deze wedstrijd dan ook Joost en Tyler toegevoegd. Via de toeristische route werd uiteindelijk het sportpark bereikt.

Op een echt veld compleet met strafschopgebied middenlijn en cirkel werd na het regelen van de benodigde fluit even na 13.15 uur afgetrapt voor de wedstrijd. Hoewel scherp werd begonnen en er veel druk werd gezet bleef een doelpunt uit. Uiteindelijk duurde het een kleine negen minuten voordat aanvoerder Presley met een fraaie boogbal het net vond. De beer bleek los, de inmiddels in het veld gekomen Tyler tekende na goed doorgaan op rechts voor nummer 2.

Hoewel er leuk werd gespeeld en de tegenstander weinig in te brengen had was het, na een fraaie combinatie over 5 schijven, Lars die in de 17e minuut de 0-3 binnenschoot. Er valt in zo’n eenzijdige wedstrijd dan ook verder weinig naar voren te halen. Leuk combinatiespel, afgewisseld met staaltjes balverliefdheid brachten ons uiteindelijk in de 21e minuut waarin Tyler koppend de score op 4 bracht.

Hierna ging het snel en zo werd de score door Timo, de veelal inschuivende Samuel en wederom Tyler naar een 0-7 voorsprong getild. PVCV was in de hele eerste helft 1 x tot de goal van Joost gekomen en deze maakte de bal vakkundig onschadelijk. De verdere wapenfeiten van de tegenstander werden net over de middenlijn of eerder al in de kiem gesmoord door Jorian, Samuel en Ryan hier daar geholpen door de te ver terugzakkende buitenspelers.

Voordeel met een ruime marge is dat je probleemloos uit kunt proberen en zo geschiedde. De opdracht was dan ook veel druk naar voren te zetten en de tegenstander ver op eigen helft vastzetten. De keeper kon dan als slot op de deur doorschuiven tot de middenlijn. Begonnen aan de tweede helft duurde het slechts 2 minuten eer Lars zijn 2e van de dag aan liet tekenen. Wederom bleek het een tien minuten eer Ryan zijn 1e van de wedstrijd binnen tikte. Na fraai spel tikte hij de bal beheerst met links binnen.

Door het niet vasthouden van de posities in het veld kwam PVCV nu wederom enkele keren bij Joost voor het doel. Met fraaie een tweetjes en het zelf uitspelen van de tegenstander hield Joost de nul vast. Inmiddels waren de achterhoedespelers naar voren en gestuurd en andersom. Dit leverde nog een treffer op voor Ryan die door het midden aangespeeld werd en vervolgens wederom met links de stand op 0-10 bracht.

Met regelmatige aanvallen en fraaie combinaties of voorzetten van de zijkant werd de ene na de andere verdediger in stelling gebracht. Door al deze aanvallen was het Samuel die binnen 5 minuten een hattrick scoorde met onder andere een half volley. Zo werd de uitslag uiteindelijk bepaald op 0-13 en met bijna allemaal blije gezichten werd gefloten voor het eindsignaal.

Met de penalty’s bleek dat PVCV toch wel schotkracht had en werden deze met 7-6 winst afgesloten.