FC Breukelen 3 start competitie met overtuigende zege

3e
dvva
Na een wisselvallige voorbereiding met doelpunten over en weer was het afgelopen zaterdag tijd voor de start van de competitie. Als nieuwkomer in de reserve tweede klasse was het nog maar de vraag of de ploeg zich staande zou kunnen houden. In de beker kon Breukelen zich al meten met ploegen van dit niveau, maar ondanks drie overwinningen was het spel verre van overtuigend. Er werd onder andere moeizaam gewonnen van DVVA 4, maar nu was de tegenstander DVVA 3. Er kon dus een pittige uitdaging worden verwacht. Trainer Patrick Mur hamerde dan ook vooral op het vanuit een hechte organisatie opereren en het geduld bewaren om risico’s te beperken.

Dit advies werd door het elftal onmiddellijk ter harte genomen en met geduldig veldspel begon de ploeg goed aan de wedstrijd. Er ontstonden een paar kleine mogelijkheden voor de thuisploeg terwijl er achterin niks weggegeven werd. Na ongeveer een kwartier spelen kreeg FC Breukelen een vrije trap toegewezen op de rand van het zestienmetergebied. Het was Jurre Fledderus die de bal strak onder de muur door wist te schieten en hiermee het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam. Het derde elftal wist het niveau vast te houden en dit resulteerde na iets meer dan een half uur in een verdubbeling van de voorsprong. Emiel Schnell kwam instormen en wist de bal met uiterste precisie in de hoek te plaatsen via de keeper en de paal bracht hij de stand op 2-0.

De tweede helft speelde FC Breukelen 3 een stuk slordiger dan voor rust, al leverde dat niet veel hachelijke momenten op. Daar stond wel tegenover dat er veel minder controle was in balbezit dan voorheen. Lang leek de 2-0 ook de einstand te worden, maar Maikel Goossens bedacht zich net op tijd dat hij nog geen doelpunt had gemaakt. Vlak voor tijd creëerde hij met een actie over de linkerflank een kans voor zichzelf. De eerste poging strandde op de paal maar in tweede instantie wist hij zichzelf wel te belonen voor zijn inspanningen. Met de 3-0 eindstand kon de ploeg tevreden terugkijken op het debuut in de reserve tweede klasse en werd ook voor het eerst de nul gehouden.

Aankomend weekend neemt het derde elftal het op tegen een bekende uit de beker, te weten Argon 4. De verwachting is dat ze met een sterkere ploeg aan zullen treden dan in de beker en dat dus alle zeilen moeten worden bijgezet. Argon wist de eerste wedstrijd ook met 3-0 te winnen waardoor op dit moment beide ploegen precies gelijk staan. De aftrap zal plaatsvinden om 15:00 uur in Mijdrecht.