FC Breukelen in de laatste minuut verslagen

demerinos
1e
Na een matige voorbereiding, is de Merino’s uit Veenendaal de eerste tegenstander uit de competitie. Wat is er dan mooier om met een overwinning starten en daarmee de voorbereiding te doen vergeten. Helaas liep het voor de formatie van FC Breukelen anders af.

In een uiterst boeiende eerste helft was FC Breukelen de betere ploeg. Zonder oogstrelend voetbal was het FC Breukelen dat weinig weg gaf. Na 30 minuten spelen was het Jori van der Merkt die door Mauro Franken met een hoge bal in de diepte werd aangespeeld. De keeper van de Merino’s verkleinde zijn doel goed door uit te lopen, van der Merkt kreeg hierdoor een niet te missen kans. De bal ging echter via de buitenkant van de paal naast het doel.

De Merino’s zetten hier weinig tot niets tegenover. Eenmaal moest de jonge keeper Nick Turksma strekken om een laag schot van de nummer 10, Sebastiaan Klein, onschadelijk te maken. Nog in de 2e helft kreeg FC Breukelen wederom een opgelegde kans. Op nog geen 2 meter van de doellijn twijfelde van der Merkt te lang en verzuimde wederom om de 0-1 op het scorebord te plaatsen.

De verwachting was dat FC Breukelen na de thee een tandje bij zou zetten en de stugge ploeg uit Veenendaal de duimschroeven zou aandraaien. Hoe anders verliep de 2e helft. Na een kwartier spelen nam de Merino’s de wedstrijd in handen. Gelukkig wisten Roy Hom en Mark Rutgers zekere doelpunten te voorkomen door deze van de doellijn te halen. De gevaarlijke corners van De Merino’s zorgden voor veel onrust en gevaar. Met hangen wurgen wist Breukelen de nul te houden.

Na 70 minuten spelen werd de moegestreden Mauro Franken gewisseld voor Sam Osei. Met Osei in de ploeg wilde trainer Ten Bosch zorgen voor meer dreiging en snelheid. Met zijn eerste actie liet Sam dan ook meteen zien waarvoor hij binnen de lijnen werd gebracht. Met een mooie beweging op snelheid passeerde hij de linkerverdediger van de Merino’s die hem alleen nog onreglementair kon stoppen met een gele kaart als gevolg.

Mitchell de Zwart kwam ook nog een paar keer gevaarlijk door op links  Het vervolg was echter minder. Niet alleen de voorzet, maar ook de bezetting voor het doel liet te wensen over. Met nog 15 minuten te spelen besloot Ten Bosch de 2 spitsen Kops en van der Merkt te wissen voor Roodbeen en Jongebloet. Wellicht dat zij nog voor wat extra’s konden zorgen?

Uiteindelijk was een gelijkspel het maximaal haalbare en daar leek het ook op uit te lopen. Tot de 88e minuut: een vrije bal op de rand van het strafschopgebied. Met een lage schuiver in de linkerhoek wist De Merino’s de wedstrijd met 1-0 winnend af te sluiten.

Aankomende zaterdag de thuiswedstrijd tegen SV Geinoord. We hebben wat goed te maken.