FC Breukelen 3 sluit seizoen af in stijl

desto
3e
Onder perfecte omstandigheden heeft het derde elftal afgelopen zaterdag het seizoen van een gouden randje kunnen voorzien. Op het zonovergoten complex van v.v. Kockengen werd de finale van de nacompetitie overtuigend gewonnen en promotie naar de reserve 2e klasse veiliggesteld. Daarna verplaatsten de festiviteiten zich naar de Broekdijk Oost waar de ploeg met open armen werd ontvangen en onder het genot van een hapje en een drankje nog eenmaal teruggeblikt kon worden op het succesvol verlopen seizoen.

Voordat het zover was, moest echter eerst afgerekend worden met Desto 2. Waar dit tijdens het seizoen twee keer met grote moeite gebeurde, was het dit weekend een klus die op zeer indrukwekkende wijze werd geklaard. Het derde elftal was erg geconcentreerd in de duels en al snel werd een 1-0 voorsprong gerealiseerd. Olivier Branderhorst wist met een verre inworp de tweede paal te bereiken en daar stond Peter Kamp klaar om de bal in het net te werken.

Deze snelle voorsprong kreeg niet veel later een vervolg toen Jesper Binkhuysen over de linkerflank doorbrak en de bal teruglegde op de rand van het zestienmetergebied waar Olivier Branderhorst zijn schot zag stranden in de voeten van Maikel Goossens. Op het randje van buitenspel kon hij geheel vrijstaand de 2-0 binnenschieten. Maikel Goossens toonde zich naast afmaker ook een begenadigd aangever toen hij oog in oog met de doelman een niet te missen kans bood aan Olivier Branderhorst. Hiermee werd nog voor de rust een 3-0 voorsprong bereikt en viel alles perfect op zijn plaats voor FC Breukelen.

In de rust werd erop gehamerd dat er - ondanks een 3-0 voorsprong - geen moment van verslapping mocht optreden. Een snelle tegengoal zou eventueel nog roet in het eten kunnen gooien voor het derde elftal. De hoop waarmee DESTO aan tweede helft begon, werd echter al vlot op fraaie wijze aan flarden geschoten door de ontketende Olivier Branderhorst. Na een knappe actie wist hij zich vrij te spelen en met zijn linkerbeen verwoestend uit te halen. Met de 4-0 was het verzet van de Utrechters definitief gebroken en ontstonden er grote ruimtes die meerdere kansen tot gevolg hadden. Het was Peter Kamp die op aangeven van Maikel Goossens zijn tweede van de middag mocht maken en hiermee het feest compleet maakte. DESTO redde niet veel later de eer door met een omhaal de 5-1 eindstand op het scorebord te brengen. Michael Burkel leek hier nog verandering in te brengen, maar zag zijn poging in schoonheid stranden en op de paal uiteenspatten.

IMG_3770

Na het laatste fluitsignaal was de ontlading groot en kon het feest losbarsten. Na de teleurstelling van het mislopen van het kampioenschap was de blijdschap des te groter toen de promotie definitief binnen werd gehaald. Het derde elftal wil graag iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit topseizoen. Naast de spelers en de technische staf gaat de dank uit naar de supporters en de club, die het gehele seizoen voor ons hebben klaar gestaan. Graag tot volgend seizoen!