FC Breukelen 1 - Eemdijk 1: opdracht is duidelijk

1e
eemdijk_logo
Beide teams ontmoeten elkaar zaterdag a.s. om 14.30 uur aan de Broekdijk Oost. Inzet voor Eemdijk is promotie naar de hoofdklasse en voor FC Breukelen handhaving in diezelfde hoofdklasse. Eemdijk moet zaterdag winnen, FC Breukelen blijft hoofdklasser bij minimaal een gelijkspel.

‘De Diekers’ en FC Breukelen hebben een bewogen seizoen 2014-2015 achter de rug. Eemdijk stond in de eerste klasse A vier weken na de seizoensstart keurig 2e, zakte voor de jaarwisseling via plaats 9 terug naar plek 6, maar kroop in 2015 beetje bij beetje omhoog om uiteindelijk een fraaie 2e plaats te claimen. Bovendien won men de derde periodetitel. Met dit toetje in de tas zette de ploeg van coach Ulrich Landvreugd vorige week in het eerste nacompetitieduel op eigen veld v.v. Rijsoord met 1-0 opzij.

FC Breukelen kan terugkijken op een in vele opzichten historisch seizoen. Na een piek in de openingsmaand september (waarin men zelfs een week lang op de bovenste plek stond), volgde in de maanden erna een aanzienlijk verval en leerde men op hardhandige wijze de wetten van hoofdklassevoetbal kennen. De klucht rond de zaak Bennekom-Huizen in de slotweken van de competitie bracht FC Breukelen aan de verkeerde kant van de streep en men werd veroordeeld tot het spelen van twee p/d-wedstrijden. In en tegen Rijsoord werd zaterdag jl. gelukkig twee keer het juiste doelnet gevonden en die twee goals geven de ploeg van coach Cor ten Bosch een voorzichtig gunstige uitgangspositie in de wedstrijd van komend weekeind.

Wij hopen in ieder geval op een geweldige ontknoping van een enerverend seizoen en roepen zo veel mogelijk supporters op om zaterdag 30 mei FC Breukelen te steunen. De wedstrijd zal worden geleid door voormalig profarbiter Ruud Bossen.

FCB-Eemdijk
Op 15 maart 2014 speelde FC Breukelen de laatste keer tegen Eemdijk. Het werd thuis een gelijkspel (3-3), een resultaat dat komende zaterdag voor de thuisploeg voldoende is voor handhaving in de hoofdklasse.