Kampioenen Olé Olé

f3
Kampioenswedstrijden zijn vaak niet om aan te zien, dat is zo’n oude wetmatigheid die bijna altijd opgaat in het voetbal. De laatste wedstrijd van onze F3 tegen Wasmeer was dan ook een echte kampioenswedstrijd, daar gaan we het dan ook niet meer over hebben. Waar gaan we het dit verslag dan wel over hebben?

Over de KAMPIOENEN zelf natuurlijk, want KAMPIOEN zijn ze geworden, onze mannen.  Het is dan ook de hoogste tijd om alle spelers individueel aan u voor te stellen. Op volstrekt willekeurige volgorde lopen we onze kanjers langs.

Huub van Merrienboer

Geroemd om zijn verdedigende capaciteiten. Gooit zijn fysiek graag in de strijd. Heeft zich ontwikkeld tot de beste keeper van dit topteam. De bepalende wedstrijd tegen Victoria werd mede dankzij voortreffelijk keeperswerk van Huub winnend afgesloten.

Jack van Baggum

Zoon van een sterrenkok en dat zie je eraan af in het veld. Vreet zijn tegenstanders graag met een snufje peper en zout op. Heeft zijn eerste training met de selectie van Utrecht er inmiddels op zitten. Wie weet waar dat gaat eindigen.

Kyan Hofman

Koning van de sliding, ijzersterke linker en een nog sterkere rechter. Als iemand weet hoe hij een tegenstander moet afstoppen om er vervolgens “op en over” te gaan dan is het Kyan. Regelmatig gehoord op de training bij 1 tegen 1 oefeningen op de training: “Oh nee, ik moet tegen Kyan …”

Stan Wisseborn

Berucht om zijn sterke rechter, beroemd om zijn vlammende linker. Met zijn rushes langs de linkerkant is hij de linksback zoals Louis van Gaal graag wil zijn in het 5-3-2-systeem. Verdedigend staat hij zijn mannetje, als een sneltrein waar de Fyra een puntje aan kan zuigen langs de zijlijn. Het buskruit in zijn linker komt regelmatig tot ontploffing met een doelpunt tot gevolg.

Lieuwe van Engelenburg

Het brein op het middenveld. Pikt regelmatig een doelpuntje mee, vooral bekend en vermaard om zijn intelligente steekpasjes en ballen in de diepte. Heeft de kapbeweging tot zijn handelsmerk gemaakt. Kap maar met kappen, want niemand kapt zoals Lieuwe kappen kan.

Max Turksma

Voetbalgenen tot in zijn tenen, wie uit zijn familie heeft niet een voetballende, trainende of spelende rol bij FC Breukelen. De motor van het team. Onvermoeibaar vanuit het middenveld zoekt hij de aanval. Vermaard om zijn Ronald Koeman-achtige afstandsschoten die regelmatig de bovenhoek in vliegen.

Abe Heemskerk

Technisch vernuft, tevens draaitol. Niemand kan wat Abe in de kleine ruimte met de bal kan. Regelmatig heeft de tegenstander een pilletje nodig tegen wagenziekte als ze weer is compleet dolgedraaid zijn door de snelle voetbewegingen van Abe.

Paco Bax

Was hij een schaatser geweest, dan had hij het goed gedaan op het allround-kampioenschap. Staat zowel aanvallend als verdedigend zijn mannetje en liet in de laatste penaltyserie zien dat hij over onvermoede keeperskwaliteiten bezit.

Julian Finn van der Meer

Angstgegner van Victoria F17. Heeft een legendarische zoektocht naar zijn eerste goal tegen Victoria uit eindelijk kunnen afsluiten. In de thuiswedstrijd tegen Victoria maakte hij de belangrijke gelijkmaker waarmee het kampioenschap een stuk dichterbij kwam. Staat inmiddels bij Louis van Gaal in het boekje.

Robin Paumen

Ook wel “Robinho”. Typische Braziliaanse spits, handig met een balletje, zorgvuldig in het kiezen van zijn ren-momenten. Vergelijking met Romario gaat steeds meer op, als een sluipmoordenaar wachten voor de goal om op het juiste moment toe te slaan.

F3

Dit sterrencollectief heeft de titel in de voorjaarscompetitie binnengesleept. Als technische staf hebben we u het hele jaar al geschreven hoe ongelofelijk trots we zijn op de inzet, ontwikkeling, passie en plezier die onze mannen iedere wedstrijd weer op de mat hebben gelegd. Het meest trots zijn we hoe onze mannen het hele jaar het met elkaar hebben gedaan. Hoe ze als team voor elkaar hebben geknokt, hoe ze voor iedere meter hebben gestreden en vooral hoe ze samen hebben leren spelen. De bal ging steeds beter rond, ze hadden steeds beter oog voor elkaar en de doelpunten werden aan elkaar gegund.

Mannen, het was voor ons als technische staf een heel groot plezier om jullie iedere week training te mogen geven en jullie tijdens de wedstrijden te mogen coachen. Jullie hebben het kampioenschap verdiend en daar mogen jullie zelf ontzettend trots op zijn. Wij zijn dat in ieder geval!

De technische staf