C1 loopt uit na zege op FC Driebergen C1

c1
FCDriebergen
Koploper FC Breukelen C1 ontving vanavond nummer drie, FC Driebergen C1. Slechts drie punten bedroeg het verschil. Het werd jammer genoeg een rommelige wedstrijd - niet in de laatste plaats veroorzaakt door de stormachtige wind - waarin Jordi Grilk half vallend de score opende na terugleggen door Jordi Hahury. Een mispeer van de deze avond prima keepende Sam Rockx kort daarna belandde zo in de voeten van een FC Driebergen-speler die ongehinderd naar Sams doel kon opstomen en met een laag schot 1-1 aantekende.

FC Breukelen wachtte niet lang met antwoorden en stond enkele minuten later op 2-1 toen Jop van Geffen en Bram de Hollander door de Driebergse defensie combineerden. Bram scoorde beheerst onder de keeper door. Omdat er een buitenspelluchtje aan de goal zat, raakten de gasten een tikje geïrriteerd. Dat ergernis zelden bevorderlijk is voor het spel, bleek twee minuten later toen FC Driebergen zeer ongeconcentreerd een vrije trap nam en de bal zomaar inleverde bij Bram. Deze vond Jordi Hahury in het centrum en met een laag schuivertje maakte Jordi 3-1. Bijna stond de 4-1 op het scorebord, maar Jordi’s inzet ging over de keeper én tegen de lat.

Kort na de rust verlieten Jayson Visser, Fadi Kemil en Bram de Hollander het veld voor Jacko Martens, Levi van Riet en Jochum Korzelius. FC Breukelen had nu de wind én een fel opstomend FC Driebergen tegen. Het vinden van de twee spitsen was geheel geen makkelijke opgave geworden. Met name Jacko viel uitstekend in en zorgde vooral aan de bal voor de broodnodige rust en overzicht. Bij een van de voorzichtige aanvallen trok FC Driebergen aan de noodrem en FC Breukelen mocht op zo’n 20 meter voor het doel een vrije trap nemen. Had Nick Verbeek in de eerste helft met wind mee geen geluk, nu met stormpje tegen vond hij warempel het gaatje. Strak en tegelijkertijd hobbelend verdween de bal in de linkerhoek: 4-1. Levi van Riet mocht het kort daarna ook nog met een vrije trap proberen, maar die belandde recht in de handen van de steeds bozer wordende FC Driebergen-keeper. Precies op minuut 35 floot scheidsrechter Van Rooijen voor het eindsignaal.

Met nog drie speelronden voor de boeg - iedereen heeft nu elf duels gespeeld - staat de C1 nog steeds op pole position met 26 punten. Nummer twee is VVZA C1 met 23 punten. Aanstaande zaterdag om 12.15 uur gaat de C1 op bezoek bij de Amersfoorters; een zeer belangrijke wedstrijd dus. Daarna wachten nog twee zware duels: op 13 mei tegen Brederodes thuis en op 16 mei tegen FC Driebergen uit.