FC Breukelen 1 geeft r.k.a.v. Volendam 1 laatste zetje

1e
volendam
Met een 5-4 overwinning (3 x Daniël Kops, 1 x Deen van Embricqs en 1 x Tom Kalkhuis) voltrok FC Breukelen 1 vanmiddag het vonnis over r.k.a.v. Volendam 1. De oranjezwarten degradeerden hierdoor naar de eerste klasse. Hetzelfde lot onderging die andere club met dezelfde verenigingskleuren, v.v. Montfoort. Hoewel zij thuis keurig met 3-1 wonnen van VVA'71, was het ene puntje dat v.v. Bennekom haalde bij ODIN'59 (0-0) _killing_voor The Orange Machine. Klik hier voor enkele foto’s van FC Breukelen 1 - r.k.a.v. Volendam 1. De foto’s zijn gemaakt door Nico van Stroe.

Voor we het vergeten: de felicitaties gaan vanzelfsprekend uit naar kampioen SteDoCo dat door een opmerkelijke 4-4 remise thuis tegen Jodan Boys de titel pakte. Nummer twee ODIN'59 kan SteDoCo niet meer inhalen, zoveel is duidelijk. De Heemskerkers gaan deze jaargang dan ook op de tweede plaats eindigen en wandelen dankzij de titel in periode 2 de nacompetitie in. SDC Putten won overtuigend in Nijkerk bij NSC met 0-3.

FC Breukelen won dus zijn laatste thuiswedstrijd, al ging het moeizaam en incasseerde het via Edwin Soenarto nog een een rode kaart. Ondanks de nummerieke minderheid scoorde de ploeg bij een 4-4 stand de winnende treffer. FC Breukelen staat in de 3e periode slechts één puntje achter lijstaanvoerder DOVO, maar is - met nog één speelronde te gaan - nog steeds niet uit de zorgen dankzij de opvallende 3-0 winst van DFS thuis tegen Achilles Veen en de 2-2 van Huizen bij DOVO. Bekijkt u de stand maar eens.

Laatste loodjes van 14/15 Op zaterdag 9 mei, de laatste speeldag in de hoofdklasse A, staat de wedstrijd Huizen - FC Breukelen op de rol dat voor beide (en enkele andere?) ploegen van grote betekenis kan zijn. Wint FC Breukelen van Huizen en wint DOVO niet bij Achilles Veen, dan is de derde periode voor FC Breukelen. Alleen als DOVO ook wint, gaat de periodetitel naar Veenendaal. Winst van FC Breukelen betekent dus ook gegarandeerd géén p/d-nacompetitie voor de ploeg van Cor ten Bosch. Huizen op haar beurt kan bij een nederlaag ook verschoond blijven van een zenuwslopend toetje van de competitie, maar dan moeten DFS en Bennekom ieder liefst geen enkele punt pakken. Extra spannend: DFS en Bennekom treffen op 9 mei beiden een inmiddels gedegradeerde tegenstander.

Programma 9 mei (aanvang overal 14.30 uur) Volendam - DFS Bennekom - Montfoort Jodan Boys - ODIN'59 VVA'71 - NSC Huizen - FC Breukelen Achilles Veen - DOVO SDC Putten - SteDoCo