FC Breukelen 1 in tweede helft k.o.

achillesveen
1e
Op het fraaie en gastvrije sportpark De Hanen Weide van Achilles Veen, waar het af en toe mistig ziet van de vele reclameborden en sponsoruitingen, kreeg FC Breukelen gisteren een forse 6-1 nederlaag voor de kiezen. Vooral in de tweede helft gaf Achilles enkele malen flink gas en liep het met vier treffers ruim weg van de bezoekers die bij een 2-1 achterstand bij rust nog volop perspectief zagen voor een sterk tweede bedrijf.

FC Breukelen wilde de goede lijn van verleden week graag doortrekken, maar trof in Achilles Veen een te sterke opponent vol beweeglijke en zeer balvaardige ex-profvoetballers. De eerste helft toonde desondanks een open strijd die het aankijken zeker waard was. Bas van Loon opende uit een corner snel de score. Mitchell van Friderici werd een strafschop onthouden toen hij door twee man naar het gras werd getrokken. FC Breukelen kwam door een snelle countergoal - uitgevoerd door Marc van Rees (prachtige steekpass), Mitchell de Zwart (voorzet) en Daniël Kops - op gelijke hoogte.

Doordat FC Breukelen zich steeds meer voorin meldt, gaat Achilles Veen-doelman Guido van Sant regelmatig over op ouderwets tijdrekken, dit - ondanks protesten van Breukelen-kant - met goedkeuring van leidsman Van Essen. Bij de 2-1 van Sen Aerts - tien minuten voor de pauze - was volgens vriend en vijand sprake van dik buitenspel, maar volgens arbiter Van Essen en zijn assistent (zon tegen) was het een geldige goal: 2-1. Kees Schellekens teisterde direct daarna het houtwerk met een vliegend schot, maar tot opluchting van doelman Balk sprong de bal daarna over de achterlijn en bleef het 2-1.

Na de rust ging de arbitrage zich meer met het spel bemoeien, en daar was niet iedereen even gelukkig mee. Invaller Deen van Embricqs wordt kort na rust binnen de zestien onder het gras gestopt: geen strafschop. Achilles Veen countert er snel vandoor en scoort een paar tellen later 3-1. Coach Cor ten Bosch roept in zijn emoties hardop dat scheidsrechter Van Essen zijn ploeg voor de tweede keer een strafschop onthoudt: de oefenmeester krijgt als dank hiervoor direct rood gepresenteerd en moet op de tribune plaatsnemen. FC Breukelen is nu van slag, gooit alles op de aanval en moet toezien hoe Achilles Veen via twee keer Sen Aerts (zijn 4-1 is een regelrechte beauty) en Ayden Kuipers uitloopt naar 6-1.

Als scheidsrechter Van Essen affluit, stoeien teleurstelling en frustratie om voorrang. Maar Achilles Veen heeft absoluut verdiend gewonnen. Het toonde zich uitermate effectief en doet goede zaken in de derde periode. FC Breukelen kan terugkijken op een heel behoorlijke, levendige eerste helft en een teleurstellende tweede. Het team moet nu snel het hoofd leeg maken en de laatste drie competitieweken gaan knallen tegen achtereenvolgens DOVO thuis, r.k.a.v. Volendam thuis en op de laatste dag s.v. Huizen uit. Of coach Cor ten Bosch aanstaande zaterdag thuis tegen DOVO op de bank zal zitten, is gezien zijn directe rode kaart nog even onzeker.

18 april 2015, Achilles Veen 1 - FC Breukelen 1, 6-1 (2-1)

1-0 Bas van Loon 1-1 Daniël Kops 2-1 Sen Aerts 3-1 Teun Verlouw 4-1 Sen Aerts 5-1 Sen Aerts 6-1 Ayden Kuipers