Diana scoort na prachtige solo tegen Argon D2

d1
argon
Na een prachtige solo, waarbij ze vier of vijf tegenstanders passeerde, maakte Diana met een mooi schot de tweede treffer voor FC Breukelen D1. En wat was het ontzettend jammer dat haar ouders deze prachtige actie moesten missen. Haar vader, omdat hij in plaats van de D1 een ander team moest fluiten. Haar moeder, omdat zij bezig was om een kan met drinken op te halen voor de dorstige spelers in de pauze.

De D1 moest afgelopen zaterdag aantreden tegen de Argon D2. Zonder de geblesseerd Sten, maar met invalkracht Joris. Het leek er in het begin niet op dat het een grote overwinning zou worden. In het begin van de wedstrijd bood Argon goed tegenstand. En ze kregen ook redelijke kansen. Uit een van de kansen kwamen twee spelers bijna oog in oog te staan met Bram, maar gelukkig verdween de bal net over hun hoofden over de achterlijn.

Wij voetbalden prima. Geleidelijk kregen we een veldoverwicht en begonnen de combinaties goed te lopen. Klaas-Pieter veroverde de bal en gaf een mooie pass op Yasin. Yasin passeerde de tegenstander en gaf voor op Niek. Laatstgenoemde wist mooi af te ronden; 1-0. Het spel golfde vervolgens wat heen en weer en het duurde tot ongeveer vijf minuten voor rust voordat de tweede treffer op het scorebord kwam. Diana nam de treffer, zoals al eerder beschreven, voor haar rekening; 2-0. Deze treffer smaakte naar meer, want nog geen drie minuten na deze treffer scoorde Nicherwan na een mooie pass van Yasin; 3-0. Dit was tevens de ruststand. De supporters van de D1 hadden nu rustig de tijd om aan de moeder van Diana uit te leggen hoe ze gescoord had en wat voor een actie eraan vooraf was gegaan.

In de tweede helft was de D1 sterker dan Argon, al leek hier in het begin van de tweede helft nog geen sprake van te zijn. Er was toch nog even een spannend moment aan het begin van de tweede helft voor het doel van Bram. Dit is iets wat de laatste paar wedstrijden vaker gebeurt, dat er aan het begin van de tweede helft een hectisch/spannend moment is. Dit moet geen gewoonte worden. Gelukkig wist Argon niet te scoren.

Na dit moment werd er weer lekker gestreden om elke bal en vloeiden er weer mooie combinaties over de grasmat. Treffers konden dan ook niet uitblijven. Na een mooi actie van Niek werd Ruben in de gelegenheid gesteld om te scoren; 4-0. De vijfde treffer was misschien wel een beetje een ‘lucky’, maar daarom niet minder mooi. Uit een corner van Rafael kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Yasin. Het schot was niet hard, maar wel hoog. Met een mooie boog verdween de bal in de linkerbovenhoek het doel in; 5-0.

De laatste treffer van deze wedstrijd nam Jim voor zijn rekening. Na goed doorzetten van Klaas-Pieter kwam de bal ter hoogte van de zestienmeterlijn voor de voeten van Jim. Met een strak schot schoot hij de bal tegen de touwen; 6-0. We kregen in de tweede helft nog meer kansen om de score hoger uit te laten vallen, maar het zat niet altijd mee. Door deze zege en het verlies van concurrent Victoria D2 staat de D1 op de eerste plaats. Aanstaande zaterdag de belangrijke uitwedstrijd tegen datzelfde Victoria.