F4 oefent voor zespuntenwedstrijd

pvc
f4
Als je naar de stand kijkt, zie je eerst de trotse koploper FC Breukelen F3. Laat je de ogen verder de ranglijst afspeuren, dan zie je onderaan de teams van ’s-Graveland en de F4 van FC Breukelen. In de eerste wedstrijd na de winterstop waren ze aan elkaar gewaagd, maar trok de F4 aan het kortste eind.

Volgend weekend staat de zespuntenwedstrijd tussen beide teams op het programma. En dan komt de KNVB op het onzalige idee om de F4 een weekje vrijaf te geven, nadat er vorige week al geen wedstrijd op het programma stond zodat er paaseieren gezocht konden worden! Twee weken niet voetballen was geen optie voor de technische staf (al waren er leden die graag hadden willen uitslapen …) dus werd er een oefenwedstrijd geregeld. En wel tegen de F5 van PVC.

Een vijfdeklasser, dus het beloofde geen eenvoudige opgaaf te worden. Roy was helaas verhinderd. Milan had aangegeven de eerste helft te willen keepen. We speelden na overleg met de gastheren 8 tegen 8 dus alle tijd van de coaches kon worden besteed aan het geven van slimme aanwijzigingen of het verzorgen van de catering. Nee niet nodig, zelfs dat laatste werd voor ons geregeld op het Marco van Basten Sportpark.

Dan de wedstrijd. Er werd nog snel een soort van opstelling gemaakt, maar eigenlijk was het vooral een lekkere we-gaan-met-z’n-allen-voor-de-bal-pot. Hoewel, twee van onze spelers hadden het of wat te laat gemaakt, of had iets anders waardoor ze niet zo vlamden als we van ze gewend zijn. De eerste goal was een mooie, maar ook wel een beetje een lucky shot. De bal zeilde over alles en iedereen heen en belandde in de verre hoek in de goal. De maker van deze goal drukt zijn stempel op de wedstrijd. Een gave techniek, een hard schot en ook nog loopvermogen. Dat demonstreerde hij door bij de derde goal na een paar passeerbewegingen met de bal aan de voet de goal in te lopen.

Kwamen we er dan niet aan te pas? Jawel, vanaf de aftrap na de 2-0 trokken we allen ten strijde en wist Koen er één van zijn befaamde rushes uit te gooien. Het leverde een corner op die Sytse met veel gevoel bij Sacha bezorgde. Helaas stond zijn vizier niet goed afgesteld en vloog de bal over het PVC-doel. Keeper Milan had de handschoenen van zijn broer Luca mogen lenen, maar leek af en toe bang ze vies te maken. Hierdoor ontstond bij de vierde goal een flipperkastsituatie. Wat wel supergoed ging, waren zijn uittrappen. Effe het balletje laten stuiteren, uitkijken voor de polletjes en dan de bal fraai over het compact spelende PVC heen schieten. Daar kwamen af en toe mooie aanvallen uit voort, maar we miste een beetje de afmaker voorin.

De rust bereikten we bij een achterstand van 6-0. Maar weer eens kijken of het adagium “de tweede helft is voor ons” vandaag ook zou kloppen. De limonade was goed, er werd gelijk weer ingeschoten, dus de spirit was er. Hidde ging keepen, Milan zocht zijn plekkie in de spits op en we gingen er als supporters nog eens goed voor staan. Het liep lekker en als er dan een kans kwam voor de thuisploeg zat er een Breukels voetje bij, wist Hidde knap te redden of vlogen de ballen links of rechts langs de goal.

Wij waren ondertussen op weg naar onze eretreffer, maar hun keeper kon er ook wat van. Hij redde op een schot van Koen, of zag een schot in het zijnet belanden. Er werd aan de andere kant nog wel twee keer gescoord dus we keken tegen een achterstand van 8-0 aan. We gingen toch niet tegen een uitslag met dubbele cijfers aanlopen? Dat is niet goed voor de moraal. Maar nee, PVC kreeg eigenlijk geen kans meer in de laatste tien minuten. Wij wel, maar een mooie dribbel van Milan leidde niet tot een doelpunt omdat de attent meespelende keeper goed uit zijn doel kwam lopen en met de voeten redde.

En terwijl de scheidsrechter al op zijn horloge keek, lukte het toch. Sacha onderschepte de bal op het middenveld door goed voor zijn man te komen. Hij passte de bal naar voren en uit de voorzet van Koen wist Milan dan toch de 1 voor FC Breukelen op het scorebord te brengen. Zaterdag dan weer om het echie. Allemaal vroeg naar bed, ontbijten met een bord spaghetti en heel goed je best doen in het veld. Voor het schokeffect in de voorbereiding hebben we woensdag aanstaande een gasttrainer geregeld in de persoon van Anno. Daar kan het dus vanuit de technische staf niet aan liggen …