C1 stelt orde op zaken tegen IJFC C1

c1
ijfc
Het vervelende gevoel rond de 1-1 bij ’t Goy C2 van een week geleden is vanavond weggepoetst met een ruime 6-0 overwinning op IJFC C1. Op de zege viel niets af te dingen, behalve dan dat het aantal goals - afgezet tegen het aantal doelrijpe kansen - wat ‘magertjes’ uitpakte. De prima doelman van de gasten uit IJsselstein (hij beschikt over een prachtige trap met de linkervoet) deed wat dat betreft ook van zich spreken: hij speelde regelmatig voor sta-in-de-weg.

FC Breukelen startte met Sam, Guido, Jochum, Dion, Job, Jacko, Bram, Levi, de beide Jordi’s en Nick. Jayson en Fadi hielden de bank warm, Thomas was wel aanwezig maar wegens een blessure niet inzetbaar. Snel na het beginsignaal opende Jordi Hahury via een klassieker de score (1-0), vrijwel direct gevolgd door een heel mooie lob van Jacko: 2-0. Een stortvloed van aanvallen en corners op het doel van IJFC volgde, maar alleen Jordi Grilk wist voor de rust in de verste hoek het net te vinden: 3-0. IJFC liet in het eerste bedrijf één enorme mogelijkheid onbenut om Sam Rockx te passeren.

In de tweede helft kwamen Jayson en Fadi in de ploeg voor Levi en Jacko. Het spelbeeld veranderde niet of nauwelijks. Jacko kwam na tien minuten weer terug in het veld voor Guido die nog geen hele wedstrijd aankan. Wederom werd er drie keer gescoord: Jordi Hahury maakte 4-0 en Bram de Hollander zette zijn naam onder 5-0 en 6-0. Nick Verbeek had ook absoluut een goal verdiend, maar zijn formidabele afstandspegel (van misschien wel dertig meter) spatte boven de keeper op de lat uiteen. Hij heeft er kennelijk patent op, want het is al de zoveelste keer dat we Nick het houtwerk zien raken. Zoekt u iemand voor latjetrap, bel Nick.

Meer zat er helaas niet in het vat in een wedstrijd die kalmpjes werd geleid door scheidsrechter Bart van den Kerkhof. FC Breukelen voert nu opnieuw de ranglijst aan in de promotiepoule en heeft samen met Sporting'70 C1 (zaterdag de tegenstander) één wedstrijd minder gespeeld dan de rest van de poulegenoten. IJFC C1 blijft door de nederlaag hekkensluiter. Complimenten aan de bezoekers dat men blijft voetballen in plaats van zich in te graven en zich van de lange bal bedient. De thuiswedstrijd zaterdag van FC Breukelen C1 tegen Sporting'70 C1 begint om 12.00 uur.