F4 schenkt jarige coach drie goals

f4
victoria
Zaterdag 28 maart, 10.00 uur, kleedkamer 11, FC Breukelen-complex Broekdijk Oost. Opeens loopt Koen met een zak met paaseieren door de kleedkamer. Is hij weer jarig zie je een aantal mensen denken? Nee, vader Sjoerd viert zijn verjaardag en trakteert alle spelers op lekkere paaseieren.

Terug naar 8.45 uur. Na een stevig potje vier tegen vier als warming up en met een door drie coaches ingeschoten keeper kunnen we van start. We wisten dat Victoria F17 een behendige spits in de gelederen had. We spraken af om hem zo veel mogelijk af te stoppen en verder lekker te voetballen. De start was niet zo scherp als vorige week, maar de eerste minuten hielden we toch aardig stand. Na een minuutje of vier viel-ie toch. De eerste goal van de wedstrijd was voor de bezoekers. We lieten ons echter niet uit het veld slaan en gebruikten de aftrap om het spel een aantal meters naar voren te verplaatsen.

Wat binnen een minuut volgde, was een werkelijk wonderschone goal van Koen. Niet alleen was de afwerking goed, een hard hoog schot over de keeper heen. Nee, misschien nog wel mooier was de kaats die Melle, met de voeten zo ongeveer aan de achterlijn geplakt, op Koen gaf. Een heerlijke goal: die hadden we in elk geval alweer in de pocket. Helaas was het aan de andere kant ook snel weer raak. Bij een corner kreeg Hidde de bal ongelukkig tegen zijn hoofd waarna de bal in de touwen verdween. Wat volgde was een kort offensief van Victoria. De spits Mark was echt wel handig met de bal en hoewel we (lees hier Raf of Sacha) hem veel naar buiten dreven of ver van de goal hielden, wist hij toch te scoren. Een afstandsschot had genoeg vaart en schoot op het nog wat natte veld door. En door de benen van keeper Sytse heen.

We trokken wel weer ten aanval, maar de schotkracht was nog niet altijd even sterk. Of we stonden te ver, of de bal werd weggewerkt. De verdedigende linie bleef in de tussentijd wel goed overeind en Hidde maakte zijn ongelukje van eerder weer helemaal goed met een fraaie redding op de lijn. Keeper Sytse was al uitgelopen en zag de bal langs zich gaan. Hidde was echter doorgelopen naar het doel en gaf de bal een mooie ros naar voren. Het verschil bleef nog even twee. Weer maakte aan de andere kant Mark het verschil. En wederom met een hard schot. Vanaf de aftrap zagen we een schot van Roy dat helaas werd geblokt, maar de afvallende bal was voor Koen. We hadden even een overwicht en daarbij profiteerde aanvoerder Floris optimaal. Van dichtbij legde hij de 2-4 erin. Dat beloofde nog wat voor de tweede helft, statistisch gezien namelijk onze betere helft.

Met Hidde in de goal, Milan scherp in de spits en veel pressie op het middenveld gingen we weer van start. Er kwamen kansjes, we kregen een aantal corners, maar de bal wilde net niet lekker vallen. In de verdediging zagen we een fraai blok van Raf, volledig correct op de bal. Even later leek het wel of in een déjà-vu had. Afgelopen woensdag trainden we op passes van achteruit. Hidde nam een uittrap, Koen ontving de bal en draaide gelijk om om de bal naar Sytse te spelen. Deze dribbelde even en zag Milan vrij staan. Een passje op onze lepe spits die snel schoot. Helaas bracht de keeper redding, maar we verdienden er een corner mee. Sytse zette zich achter de bal en weer was het Milan die op doel schoot. De keeper wist nog te redden. Maar de attent spelende Koen prikte zijn tweede van de dag erin. 3-4. Het zou toch niet …

Nee, twee minuten later, een onhoudbaar schot over Hidde heen, en het verschil was weer twee. En een minuut later gooide Victoria de wedstrijd in het slot door weer te scoren. Ze deden dat heel slim. Aanval opzetten, drie of vier spelers van ons naar de flank trekken en dan een breedtepass naar de vrijgelaten spits. Die hoeft niet na te denken en schiet raak. De laatste twee goals van de wedstrijd vielen ook op die manier. Weten we gelijk weer wat voor oefening we op de training kunnen doen woensdag. We kwamen nog wel in de buurt van de goal, maar een vierde doelpunt was ons niet gegund. Sjoerd was al heel blij met de drie die jullie maakten. Anders had hij waarschijnlijk de eitjes allemaal meegenomen naar huis om zelf op te eten. Komende twee weekenden geen competitiewedstrijden, maar daarna volgt de zespuntenwedstrijd tegen ’s-Graveland.