F1 Detox special

f1
pvcv
Na vrijdag de 13e goed doorgekomen te zijn, traden onze boys vanmorgen op de eigen mat, bij een guur koud windje, aan tegen PVCV F4. Met de mooie pot van vorige week nog vers in geheugen was de boodschap in de kleedkamer (met trots) laten we het met plezier nog eens dunnetjes over doen! Helaas konden Jonathan en Rogier er niet bij zijn. Vandaar dat we de beloftes Stan en Lieuwe voor vandaag op uitleen basis toe mochten voegen, waarvoor dank.

Gelijk na de aftrap zetten onze jongens al druk waarbij Levi de lat toucheerde en Stan net de uiterste hoek niet vond. Gelijk daarna ontstond een grote kans voor PVCV waarbij het keeper Samuel was die door goed uit te lopen zijn doel mooi verkleinde en de stand op 0-0 hield. Het moment van verzilveren van onze kansen brak kort daarna aan. Een fantastische pass van Presley op Stan die mooi in de hoek de openingstreffer binnen schoot.

Het spel speelde zich voor het grootste deel af op de helft van de tegenstander. Het was Finn die met een lange sprint op links de aanval maakte en de bal panklaar voorgaf op Deylano die met een technische actie met zijn chocoladebeen de 2-0 aantekende. In de limobreak vroegen de coaches zich af wat onze boys vanmorgen hadden gegeten, het ging als een speer! Er werd later gesuggereerd dat het mogelijk de uitwerking was van het Detox-en van menig ouder.

Dat PVCV zich niet zomaar gewonnen gaf, bleek al gelijk na de aftrap voor de tweede helft. Een snelle attaque waarbij ze knap net langs onze keeper het doel vonden, 2-1. Even leken onze boys zich hier enigszins door te laten intimideren. De nadruk lag op even want Levi ronde zijn rush goed af met een verwoestend schot waardoor we weer afstand namen: 3-1.

In de verdediging werd goed werk verricht door Jip, Dano en Finn waardoor de aanvallen van PVCV niet in goals omgezet konden worden. Daarnaast maakte Samuel door goed uitkomen een aantal belangrijke reddingen om de stand 3-1 in ons voordeel te houden. Nadat Presley op aangeven van Lieuwe de stand op 4-1 bracht, leek het gedaan met de tegenstand.

In het slotstuk waren het de beloftes die door goed teamwork vanuit verschillende spelsituaties nog een aantal malen het net wisten te raken. Zo bracht Lieuwe vanuit een corner Stan in de winnende positie (5-1) en wist Lieuwe op het laatste moment nog net een goal van Stan af te snoepen (6-1). Met de spelhervatting vanuit de ingooi van Deylano zette Stan de eindstand van 7-1 op het bord.

Na de penaltyreeks kwam er een einde aan een mooie pot, werkelijk een genot om de jongens zo te zien spelen. We zijn trots op jullie !