Bekerdroom F4 spat uiteen

devecht
f4
Als echte profs hadden we een midweekse wedstrijd. Voor de laatste poulewedstrijd in de KNVB-beker mochten we aantreden tegen de F3 van SV De Vecht. En het ging ergens om. Vooraf stond De Vecht op zes uit twee en wij op vier uit twee. De winnaar van deze wedstrijd mocht dus doorbekeren.

Vlak voor aanvang viel de eerste regenbui van de dag. Slechte timing zullen we maar zeggen. Onze bikkels deerde het niet. We kwamen juist erg goed uit de startblokken. Waar het ons nog wel eens gebeurt dat in de eerste paar minuten een tegengoal wordt geïncasseerd, trokken we nu ten strijde, waarbij er fraai werd overgespeeld. De Vecht speelde met een slot op de deur, uitgevoerd door een speler die toch snel een halve kop groter was dan onze spelers. Echt dicht bij de goal kwamen we niet, maar het spelbeeld was goed te noemen.

Een schot op de buitenkant van de paal door De Vecht luidde een mindere periode in. We lieten de opstelling wat los en waren wel met z’n allen voorin te vinden, maar renden niet allemaal mee terug als de bal verspeeld werd. Een hoog schot betekende de 1-0. En toen ging het snel, want binnen drie minuten lagen er drie ballen achter Sytse. Gelukkig zagen we in de tiende minuut een schot van Melle. De Vecht zette daar de mooiste veldgoal van de avond tegenover. Een voorzet van rechts werd door de spits in één keer op de slof genomen. Het tempo zakte wat in en af en toe werd er weer vooruit gedacht. Beetje te veel helaas, want van de 17de tot en met de 20ste minuut was het elke minuut raak. Twee man alleen op de keeper af, daar is weinig eer aan te behalen. Er was nog één memorabel moment; Koen snelde geflankeerd door twee medespelers richting de vijandige goal. Helaas sprong de bal van de voet en kon de ausputzer van De Vecht de bal een ros naar voren geven.

Rust bij een 8-0 stand met een met regenwater aangelengde limonade. Even tijd om de koppies op te richten en een keeperswissel door te voeren. Melle kwam voor Sytse op de goal. Weer begonnen we goed. Milan sleurde voorin, maar helaas waren de passjes af en toe net te zacht. Koen liet zich iets meer zakken en speelde als een volleerde laatste man. In de vijfde minuut was het toch raak. Een hoge bal was onhoudbaar voor Melle. Maar daarna kwamen wij meer en meer aan spelen toe en in de tiende minuut werd het harde werken beloond. Milan en Sytse zetten goed door. De keepster wist niet meer goed wat ze moest doen en schoot de inzet van Milan tegen Sytse aan. De bal verdween over de doellijn, dus de eer was gered.

We hoopten nog dat net als afgelopen zaterdag meer goals zouden volgen, maar dit keer vielen ze aan de andere kant. Ondanks het harde werken van Sacha en Floris, ondersteunt door Roy en de lange trappen van Hidde wisten de veelal iets oudere spelers van De Vecht de stand uit te bouwen tot 13-1. Weg was de droom om door te bekeren. Wel zijn we fraai tweede geworden in de poule. We zagen nog wel een hele mooie afsluiter. Milan schoot zijn penalty loepzuiver in de rechterbovenhoek. Trotse vader Jerry stond gelukkig te filmen. Op YouTube krijgt het filmpje vast een hoop hits.