D3 knock-out na strafschoppen

d3
vvj
Het was bekervoetbal zoals bekervoetbal hoort te zijn. Twee teams die ervoor gaan en spannend tot het laatste moment. En hoewel het zuur is om na strafschoppen te verliezen, verlaat onze D3 met opgeheven hoofd het bekertoernooi.

Zaterdag was niet alleen het Utrechtse VVJ de tegenstander, ook de wind deed volop mee. De eerste helft speelde zich dan ook vooral benedenwinds af, dichtbij het doel van keeper Tim. Na twee minuten staat het al 0-1 en houdt het talrijk aanwezige publiek de adem in. De VVJ-aanhang suggereert op z’n Uteregs al een ‘gooltje of zeuve, âch’, maar als we in de rust gaan, staat het nog steeds 0-1. De wind draait gelukkig niet, zodat wij eindelijk druk kunnen zetten. VVJ laat zich echter niet omver blazen en het blijft 0-1.

In de laatste paar minuten is het ‘alles of niets’. Opnieuw een corner. En als Jack de hoekschop opeist, moeten we ineens weer denken aan de twee corners die hij eerder dit seizoen direct de goal in krulde. En ja hoor, een mooie trap en een extra zuchtje wind laten het net bollen. We staan op de valreep weer gelijk!

De D-beker kent blijkbaar geen verlenging en we gaan direct door naar strafschoppen. Het lijstje wordt gemaakt en met de nodige penaltykoningervaring vanuit de training beginnen we vol goede moed aan de serie. De eerste twee raak. VVJ mist. Zou het dan toch? Maar dan missen er wij er alsnog twee en maakt VVJ het af. Een stormachtig begin en een stormachtig einde. Knock-out, maar we staan nog fier overeind. Het was een mooi bekertoernooi.