FC Breukelen 2 beëindigt eerste seizoenshelft met prima serie

2e
argon
Na een weifelende eerste helft, waarin Argon na een mooie aanval op 0-1 was gekomen, liet het tweede selectieteam na rust zien dat het gegroeid is in de competitie. De voorgaande vier wedstrijden waren allemaal in winst omgezet en de champagne en kaviaar waren al ingekocht als onderdeel van een weddenschap met de vrouw van de voorzitter. Dan moest wel de vijfde wedstrijd worden gewonnen, maar zover liet Argon het echter niet komen. De kampioen van de 1ste klasse van vorig jaar kent weinig uitblinkers, maar beschikt over een sterk collectief dat zeer gedisciplineerd speelt en weinig tegengoals accepteert.

Na de 0-1 achterstand greep FC Breukelen wel het initiatief, maar goed verdedigen, uitgestoken benen, tijdrekken, gevaarlijke counters en een warrige wedstrijdleiding hielden Argon lang in de race. FC Breukelen probeerde met snelle aanvallen over de zijkanten de blauwe muur te slechten, maar deze viel niet om. Mark Simons viel wel en binnen de beruchte lijnen, en hoewel deze overtreding lichter was dan de vangbal van een speler bij zijn eigen doel die helaas niet bestraft werd met een strafschop, ging deze bal wél op de stip.

Bob van Tricht, die een ijzersterke eerste seizoenshelft heeft gespeeld, was de aangewezen man (aanvoerder Dawit Yemane, onze vaste penaltynemer, was afwezig omdat hij voor het eerste vader is geworden; Kiki gefeliciteerd namens de groep!) voor de strafschop. Met nog acht minuten op de klok, het complete eerste elftal als toeschouwers achter het Argon-doel, liet Bob zich niet gek maken en ging de ‘Panenka’ met een mooi boogje in het doel. FC Breukelen perste er nog een slotoffensief uit, maar de Mijdrechtenaren hielden stand, waardoor men met een gelijkspel van het veld stapte.

Hulde voor de inzet, maar zeker ook voor het vertoonde spel in de tweede helft waarin FC Breukelen domineerde tegen een goede tegenstander.

Foto’s: Nico van Stroe.