FC Breukelen 3 winterkampioen na zwaarbevochten overwinning

desto
3e
Afgelopen weekend mocht het derde elftal voor het laatst aftrappen in het succesvol verlopen 2014. De inhaalwedstrijd bij DESTO 2 stond op het programma en bij een overwinning zou concurrent Montfoort gepasseerd worden. FC Breukelen 3 moest een groot aantal spelers missen, maar kon gelukkig rekenen op Jordi Hensbergen, Roy Turksma, Olivier Branderhorst en Nick van Tricht om de gelederen te versterken. DESTO was de laatste weken sterk bezig met als resultaat een vierde plaats achter de drie titelkandidaten FC Breukelen, Montfoort en DHSC. Alle ingrediënten leken dus aanwezig voor een heus voetbalgevecht op de zaterdagmiddag.

FC Breukelen speelde zeker niet zijn beste wedstrijd. De ploeg was slordig in de passing en creëerde ook weinig kansen. DESTO liet al snel zien de zaken voetballend prima op orde te hebben en daarnaast over enkele technisch vaardige voetballers te beschikken. Veel kansen leverde dit echter niet op omdat FC Breukelen verdedigend wel goed bij de les was. FC Breukelen werd pas vlak voor rust voor het eerst echt gevaarlijk toen Scott Vorst de bal net naast gleed na een voorzet vanaf de linkerkant. De wedstrijd kon nog alle kanten op na de eerste helft, maar het was duidelijk dat de ploeg de tweede helft uit een ander vaatje zou moeten tappen om de zege veilig te stellen.

De tweede helft barstte het voetbalgevecht daadwerkelijk los. Naarmate de ruimtes groter werden, ontstonden er meer kansen en dit hielp FC Breukelen beter in de wedstrijd te komen. Het hoogtepunt van de middag voor de voetballiefhebber volgde toen Mark Dekker met een indrukwekkende crosspass Maikel Goossens wist te bereiken bij de tweede paal. De topscorer van de Breukelse formatie twijfelde niet en nam de bal vanuit een lastige positie in een keer op de binnenkant van de voet. De bal verdween strak tussen de palen in het zijnet en daarmee kwam FC Breukelen op 0-1.  Ongeveer tien minuten later kwam de thuisploeg op gelijke hoogte toen na een uitbraak over de linkerflank de bal van dichtbij kon worden binnengeschoten.

Met de 1-1 tussenstand en steeds minder tijd om de wedstrijd te beslissen begon de spanning toe te nemen en werden er ook meer risico’s genomen. FC Breukelen kwam als gevolg hiervan vanaf de 75e minuut met tien man te staan toen een doorgebroken speler werd getoucheerd. Hiermee leek DESTO over de beste papieren te beschikken om in de slotfase de wedstrijd binnen te slepen, maar bij FC Breukelen kwamen extra krachten los met het winterkampioenschap in het achterhoofd. Beide ploegen gingen vol voor de winst en FC Breukelen wist meerdere malen gevaarlijk te worden. Er volgden enkele penibele momenten voor de defensie van DESTO waarbij de spannende duels in het zestienmetergebied uiteindelijk niet in een penalty resulteerde. Aan de andere kant kwam DESTO er een aantal keer gevaarlijk uit en moest FC Breukelen alles geven om in de wedstrijd te blijven.

De apotheose was met recht waardig voor een Hollywoodscript vol drama, maar met een happy ending voor het derde elftal. Na tot drie keer toe geen strafschop toegekend te krijgen wanneer daar wel op gehoopt werd leken er geen drie punten in te zitten voor de uitploeg. Vlak voor tijd nam Scott Vorst met een knap schot het doel nog eenmaal onder vuur, maar het schot werd geblokt. De arbiter was echter scherp en zag dat dit onreglementair met de arm gebeurde: srafschop. Peter Kamp nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal richting de rechterhoek. De keeper keerde met een uiterste inspanning de bal, maar Peter kon in tweede instantie de bal wel binnen werken. De ontlading was groot bij de uitploeg en de teleurstelling zichtbaar bij de thuisploeg. In de slotminuut pakte DESTO ook nog een rode kaart en daarmee was het drama compleet.

Door de 1-2 overwinning kan FC Breukelen 3 tevreden terugkijken op een geslaagd 2014. Na het behaalde kampioenschap vorig seizoen staat de ploeg ook in de 3e klasse bovenaan halverwege de competitie. Titelprolongatie is echter nog ver weg met Montfoort op één punt en DHSC op drie punten achterstand. Na de winterstop houden we u uiteraard op de hoogte van het verdere verloop van de competitie.