Weer zevenklapper voor D1

swiftamsterdam
d1
Zaterdag 13 december om 12.00 uur ’s middags stond onze D1 klaar in Amsterdam voor de wedstrijd tegen Swift D2. Even raakte iedereen in verwarring. Blijkbaar dacht iemand in de omgeving dat het geen 13, maar 31 december was en 12 uur ’s nachts. Er werd een 100.000 klapper afgestoken. Iedereen op het voetbalterrein werd er stil van. Deze actie had een korte en explosieve uitwerking op ons. Binnen één minuut stonden we voor. Meteen na de aftrap van Swift veroverden we de bal. Na een wereldpass van Wessel kwam Jim oog in oog te staan met de keeper. Jim omspeelde de keeper en schoot de bal in het doel: 0-1.

Een paar minuten later was het weer raak. Uit een corner van Rafael wist Sten koppend te scoren: 0-2. De supporters van de D1 gingen zich opmaken voor nog meer vuurwerk van onze kant. Zou het dan toch nog lukken om met een monsterscore de tweede plaats te halen. Jammer genoeg zakte het spelpeil na de tweede treffer. Swift kon meer in haar spel komen en creëerde enkele kansjes. Uit een vrije trap van Swift ontstond er een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Sieb en Swift scoorde 1-2.

Ons spel werd rommelig. Combinaties lukten niet meer. Echte kansen kregen we niet. Alleen uit een corner kreeg Yasin nog wel een mooie kans, maar hij had geen geluk. Ook Jim kreeg nog een kleine kans, maar ook zonder het gewenste resultaat. Swift daarentegen kreeg nog wel enkele goede mogelijkheden, maar Sieb wist door fantastisch keeperswerk te voorkomen dat Swift op gelijke hoogte kwam. Later kreeg Sieb nog hulp van Wessel op de doellijn.

In de rust was het tijd voor een donderspeech van Marcel. Die had effect. In de tweede helft zagen we een heel anders spelend FC Breukelen. Er werd weer goed de combinatie gezocht, duels werden weer gewonnen en er werd weer gescoord. Uit een vrije trap van Rafael scoorde Nicherwan 1-3. Binnen de zestienmeter werd er een overtreding gemaakt op Niek. Rafael had de eer om twee keer vanaf elf meter te mogen aanleggen. De eerste keer werd er te vroeg ingelopen door speler van beide partijen. Rafael liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Ook zijn tweede poging was raak: 1-4. Na deze treffer kregen we nog genoeg kansen om te scoren, maar het zat niet altijd mee.

Een van de doelpogingen van onze jongens werd met de handen gestopt. Niet door de keeper van Swift, maar door een speler. Weer een strafschop. Dit keer mocht Dani de penalty nemen. Hij stuurde de keeper de verkeerde kant op: 1-5. De zesde treffer en tweede van Nicherwan was er eentje om in te lijsten. Halverwege de helft van de tegenstander kreeg Nicherwan de bal. Hij zag de keeper ver voor zijn doel staan. Met een hard en gericht schot schoot hij de bal over de keeper heen tussen de palen: 1-6. De laatste treffer nam Sten voor zijn rekening. Op de hoek van het strafschopgebied mocht Niek een vrije trap nemen. Hij legde de bal keurig bij de tweede paal neer. Sten kwam van de andere hoek van de zestienmeter inlopen en kon eenvoudig de bal tegen de touwen schieten: 1-7. Kort daarna besloot de zeer goed leidende scheidsrechter af te fluiten.

De najaarscompetitie is afgelopen. We zijn derde geworden. De twee wedstrijden die verloren gingen, waren tegen de uiteindelijke nummer 1 en 2. We zijn wel in punten gelijk geëindigd met de nummer 2, maar zij hebben een beter doelsaldo. Een goede prestatie met heel vaak mooi en goed voetbal. Wat misschien vaak onder belicht wordt mogen we in dit geval zeker niet vergeten: de verdediging. Slechts tien doelpunten tegen. De minst gepasseerde verdediging van deze competitie. Een puike prestatie.

Scoreverloop

1e helft: 0-1 Jim; 0-2 Sten; 1-2 Swift. 2e helft: 1-3 Nicherwan; 1-4 Rafael (strafschop); 1-5 Dani (strafschop); 1-6 Nicherwan; 1-7 Sten.

Foto’s: Joyce van Bon.