D1 krijgt overwinning (na pakjesavond) niet cadeau

FC Abcoude
d1
Zaterdagochtend om half tien traden we aan tegen FC Abcoude D2. Deze wedstrijd stond Tim in het doel. Hij verving de geblesseerde keepers Bram en Sieb. Tim mocht aan het begin van de wedstrijd meteen laten zien dat hij niet voor niets meegekomen was. Met een tweetal prachtige reddingen wist hij FC Abcoude van scoren af te houden. Toch wist FC Abcoude de score te openen. Er werd ongelukkig uitverdedigd - of had het te maken met het feit dat keeper en verdediging nog niet goed op elkaar ingespeeld waren? Of dachten onze jongens dat het nog pakjesavond was. Hoe dan ook, het stond 1-0.

De wedstrijd werd na deze treffer levendiger en er werd van beide kanten goed gevoetbald. FC Abcoude wilde wel mooie aanvallen opzetten, maar deze werden in de kiem gesmoord door de verdedigers Klaas-Pieter, Elias en Sten. De gevaarlijkste kansen van FC Abcoude ontstonden na corners. Sten redde met een kopbal de bal van de lijn. Wij creëerden kansen uit aanvallen. Yassin lukte het niet om een mooie kans om te zetten in een doelpunt. De goed keepende FC Abcoude-doelman lag in de weg. Ook Ruben moest in hem zijn meerdere erkennen. Nicherwan kreeg nog een mooie kans vanuit een corner, maar zonder het gewenste resultaat. Yassin scoorde wel, maar dit doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Uiteindelijk soorde Nicherwan de verdiende gelijkmaker uit een voorzet van Niek: 1-1. Vóór de rust wisten onze jongens nog een keer te scoren. Uit een mooie corner van Wessel, die wel of niet door Jim doorgekopt werd, kwam de bal voor de voeten van Ruben. Met een geplaatst schot schoot hij de bal tussen de palen: 1-2. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft werd een spannende strijd. In het begin had FC Abcoude het betere van het spel. Wij kwamen niet eenvoudig op de helft van de tegenstander. FC Abcoude schoot uit een keurige aanval 2-2 op het scorebord. Op het doelpunt zelf viel niets af te dingen, maar iedereen (ook supporters van Abcoude) was van mening dat de scheidsrechter had moeten affluiten voor een blessurebehandeling van Ruben die aan zijn hoofd geblesseerd was geraakt.

Kort na deze treffer hadden we heel veel geluk dat we geen derde treffer tegen kregen. Een schot kwam tegen de binnenkant van de paal en rolde richting de andere paal. Met wat kunst- en vliegwerk konden Tim en Sten een doelpunt voorkomen. Onder aanvoering van de altijd hard werkende Wessel werd de strijd aangegaan. Hij kreeg hierbij hulp van Diana en voor de anderen was dit een stimulans

om mee te gaan in de strijd. Het voetbal werd er echter niet mooier op. Mooie combinaties bleven uit, maar we kregen wel kansen. Dani en Yassin (na een mooie pass van Rafael) hadden helaas geen geluk. Het was gelukkig Ruben die toch de winnende treffer kon maken. Door fanatiek stoorwerk veroverde Klaas-Pieter de bal. Hij passte de bal naar Niek die zichzelf vrij speelde en zag dat Ruben vrij stond. Hij passte de bal naar Ruben en die schoot 2-3 tegen de touwen. Met drie punten op zak werd er huiswaarts gegaan.

Met nog één wedstrijd te gaan tegen Swift is de derde plaats zeker. Fortius kan op punten nog bijgehaald worden, maar het doelsaldo van Fortius is beter. Swift kan bij winst volgende week op gelijke hoogte komen met ons, maar ons doelsaldo is dan weer veel beter. Heeft deze wedstrijd dan nog wel nut om te spelen? Jazeker wel, want als onze verdediging (het hele team) de nul kan houden, dan hebben we in de competitie slechts negen doelpunten tegen gekregen. (Dat heeft zelfs herfstkampioen Real Sranang D1 niet voor elkaar gekregen.) Je wordt er helaas geen kampioen mee, maar het is wel een uitstekende prestatie. Iets waar je trots op kunt (eigenlijk móet) zijn.

Foto’s: Joyce van Bon.

dani

dani

de-buit-is-binnen

de-buit-is-binnen

elias-3

elias-3

jim-en-yasin

jim-en-yasin

jim-2

jim-2

klaas-pieter-3

klaas-pieter-3

na-een-doelpunt

na-een-doelpunt

tim

tim