FC Breukelen 3 hervindt winnende vorm

3e
hercules
Voor het derde elftal was het hoog tijd weer eens de volle winst te pakken na een reeks van drie wedstrijden zonder overwinning. In een periode waarin de smalle selectie te kampen heeft met veel blessures en pijntjes, is het niet gek dat er punten worden gemorst, maar om aanspraak op de titel te blijven maken moet er simpelweg worden gewonnen. Ondanks een nederlaag en een gelijkspel in de competitie heeft FC Breukelen 3 nog steeds de minste verliespunten en om dit zo te houden, moest ook van het lastige Hercules 2 gewonnen worden.

Het fysiek sterke en gemakkelijk scorende Hercules werd eerder dit seizoen na een moeizame wedstrijd uiteindelijk met 2-6 verslagen, maar deze ruime overwinning kwam pas in de slotfase tot stand. Het probleem van Hercules lijkt dit seizoen vooral achterin te liggen en FC Breukelen was er dan ook op gebrand om daar gebruik van te maken. Het duurde niet lang voordat het derde elftal voor het eerst kon toeslaan. Na het correct beoordelen van een voordeelsituatie van de arbiter kon Maikel Goossens doorbreken en verscheen hij oog in oog met de doelman. Met de binnenkant van de voet wist hij het buitenkansje te benutten en de thuisploeg op 1-0 te brengen. Kort daarna leek het einde wedstrijd te zijn voor spelverdeler Emiel Schnell toen bij een uiterste inspanning zijn enkelbanden het leken te begeven. Hij besloot toch nog door te gaan en vrijwel direct na deze beslissing wist hij een afgeslagen corner tot doelpunt te promoveren.

Met een 2-0 tussenstand binnen een kwartier leek het voor de thuisploeg een prettige wedstrijd te worden, maar de goede start kon geen vervolg worden gegeven. Het veldspel werd minder verzorgd en Hercules liet zich steeds meer gelden. De uitploeg wist niet echt gevaarlijk te worden totdat uit het niets een voorzet vanaf rechts door de spits voorbij de keeper werd gelopen. Na iets meer dan een half uur stond het 2-1 en leek de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Gelukkig verkeert Mick van der Vliet nog steeds in blakende vorm en wist hij dit nog voor de rust tot uiting te brengen. Na een rappe doorbraak over de rechterflank verwachtte iedereen een voorzet, maar besloot hij voor een doelpoging te gaan. Met enige hulp van de keeper bleek dit een goede keuze te zijn en werd met een 3-1 stand de kleedkamer opgezocht.

Na de rust speelde FC Breukelen zeker geen indrukwekkende wedstrijd en toen in de 55e minuut de uitploeg geheel vrijstaand 3-2 kon binnenkoppen, bracht dit opnieuw de spanning terug in de wedstrijd. Gelukkig voor het thuispubliek was vleugelflitser Peter Kamp niet van plan de spanning lang in de wedstrijd te houden en binnen vijf minuten bracht hij de stand op 4-2. Vlak voor tijd kon Jurre Fledderus ook nog een duit in het zakje doen toen hij van net buiten het zestienmetergebied vrij kon aanleggen voor een doelpoging. Hiermee bracht hij de eindstand op 5-2 en kon de thuisploeg eindelijk weer eens drie punten bijschrijven.

De concurrentie liet geen punten liggen, maar nog steeds heeft FC Breukelen de koppositie voor het grijpen als het de inhaalwedstrijd uit bij DESTO 2 weet te winnen. Deze wedstrijd staat gepland voor 20 december en zal met zekerheid een moeilijke pot worden. De nummer vier van de ranglijst verkeert de laatste weken in uitstekende vorm en won afgelopen weekend met 5-0 van AFC. Trainer Patrick Mur heeft nog twee weken om de puntjes op de i te zetten en hopelijk zijn alle spelers tegen die tijd ook weer fit genoeg om deel te nemen aan deze belangrijke wedstrijd.