FC Breukelen D2 lijdt ruime nederlaag bij Nederhorst D1

nederhorst
d2
Na de overwinning van vorige week tegen hekkensluiter Roda’23 D4 (5-1) heeft FC Breukelen D2 afgelopen zaterdag zijn eerste seizoenshelft afgesloten met de uitwedstrijd tegen Nederhorst D1. Sieb Verheijen was nog steeds geblesseerd aan zijn duim, waardoor Lars de Groot onder de lat plaatsnam. De duimblessure van Sieb weerhield hem er niet van om weer eens het witte tenue aan te trekken en als veldspeler aan te treden.

Ondanks de uitstekende warming-up legde FC Breukelen D2 een zeer zwakke eerste helft op de mat. Binnen één minuut keek de ploeg al tegen een 1-0 achterstand aan door slap verdedigen. FC Breukelen D2 keek onder een heerlijk zonnetje toe hoe Nederhorst D1 de ene na de andere combinatie opzette. Toch waren er in de eerste helft twee scoringsmogelijkheden voor FC Breukelen die niet benut werden. Wél wist Nederhorst D1 nog tweemaal het net te vinden, waarvan de tweede van ware schoonheid was na een individuele actie van een Nederhorst-speler. Ruststand 3-0.

In de tweede helft liet FC Breukelen zien over meer strijdlust te beschikken, al was die jammer genoeg niet van het niveau van vorige week. In de ploeg sloop een bepaalde gelatenheid die uitdrukte “dat het er vandaag niet inzat”. Gevolg hiervan was dat de taken niet goed werden uitgevoerd en men elkaar niet meer hielp. Hierdoor kon Nederhorst D1 uitlopen naar een 5-0 voorsprong wat tevens de eindstand was.

Twee positieve punten zaten er aan deze wedstrijd. Sieb Verheijen wist zich in het witte tenue (overigens met ogenschijnlijk speels gemak) deze wedstrijd te kronen tot beste speler bij FC Breukelen. Daarnaast keepte ook Lars de Groot een zeer verdienstelijke wedstrijd; geen enkele van de vijf tegengoals was hem aan te rekenen.