D4 verliest in spannend duel van MSV'19 D4

msv19
d4
De D4 moest zaterdag uit spelen tegen D4 van de Montfoortse Sport Vereniging 19. Die club is opgericht in 1919, vandaar MSV'19. Het was een boeiend en spannend duel, al leek het dat aanvankelijk niet te worden. Trainer/coach Patrick Carbo had zijn team voor de wedstrijd aan een goede warming-up gezet, maar de scherpte ontbrak aan het begin van de wedstrijd. Na twintig minuten stond de thuisclub met 2-0 voor. Het team van FC Breukelen leek als los zand aan elkaar te hangen, leed veel balverlies en slechts weinig persoonlijke duels werden gewonnen.

MSV'19 domineerde en het spel speelde zich vooral af op de helft van FC Breukelen. In alle opzichten een ongelukkige start die nog eens werd onderstreept door het uitvallen van Fedde in de 5e minuut, na een fors duel om de bal. Keeper Jeroen deed zijn best, maar kon ook de twee treffers niet voorkomen. Na de tweede treffer leek er echter een omslag te komen. Het combineren van FC Breukelen ging ineens beter, de spelers werden alerter in de duels en MSV werd meer en meer teruggedrongen op de eigen helft. In de achterhoede kregen Mohammed, Tarik, David en Maxim meer grip op de aanvallers van MSV en op het middenveld veroverden Aron, Nick, Delano, Abdulmajed en Tom vaker de bal, waarna Max, Jonas, Niek en Valentijn gevaarlijk konden worden voor het doel van MSV. Valentijn scoorde na een snelle aanval  2-1 en met die stand gingen beide ploegen de rust in.

Na de rust kregen beide ploegen, die vol op de aanval bleven spelen, grote kansen. Al in de 34e minuut leek MSV 3-1 te scoren. Jeroen was ver uit zijn doel gekomen en was al uitgespeeld, maar dankzij een superactie van Mexim werd de bal uit het doel van FC Breukelen gehouden. Helaas kon FC Breukelen de kansen die het kreeg niet verzilveren en had MSV meer geluk. Na de 4-1 kon Niek na een mooie combinatie 4-2 scoren. Het doelpunt had de schijn van buitenspel, maar de scheidsrechter keurde de goal goed en de supporters hadden daar geen moeite mee.

Jeroen verrichte nog een prachtige redding in de 47e minuut en de harde kern bleef lang hopen op een gelijkspel. Ondanks een mooie Maradonna-actie van Niek en zijn onvermoeibare strijd tegen zijn reusachtige directe tegenstander, ondanks de tomeloze inzet van alle spelers van FC Breukelen, werd de eindstand 5-2. Opvallend aan de ochtend was verder dat er verrassend veel voetbalmoeders van MSV op de tribune aanwezig waren. Of dat deel uitmaakt van het geheim van die club is verder onduidelijk gebleven. Het vlagwerk van grensrechter Farid was wederom gedecideerd en onberispelijk. Woensdagavond speelt de D4 thuis een inhaalwedstrijd voor de KNVB-beker. Komt dat zien!