FC Breukelen 3 doet goede zaken ondanks kleurloos gelijkspel

3
JSV logo
Na twee mindere weken, waarin verloren werd van concurrent Montfoort en ook de strijd om de beker verliezend werd afgesloten, was het tijd voor het derde elftal om zich te herpakken. Vorig weekend kwam FC Breukelen tegen Spakenburg 3 nog wel op een 1-0 voorsprong door een goal van Olivier Branderhorst, maar moest het uiteindelijk na de penaltyserie toch het onderspit delven. De tegenstander van dit weekend was JSV Nieuwegein 3 dat goed aan de competitie begon, maar na verloop van tijd wel wat punten heeft gemorst. JSV blinkt deze competitie vooral uit in het verdedigende aspect van het spel en heeft samen met FC Breukelen de minst gepasseerde verdediging van de competitie.

Al snel werd duidelijk dat JSV zijn zaken verdedigend op orde heeft. Met een compacte defensie en het voetballend vermogen om achterin rustig rond te tikken, toonde de uitploeg zich onmiddellijk een taaie kluif. Toch leek het de eerste helft niet zo dat het derde elftal een gebrek aan mogelijkheden zou krijgen. Grote kansen werden zelden gecreëerd, maar er vielen toch zeker vijf scoringsmogelijkheden te noteren. Het hobbelige veld was echter lastig bespeelbaar en werkte ook in de afronding niet mee. JSV was voetballend verre van onmachtig, maar wist voorin vrijwel niks klaar te spelen. FC Breukelen was dan ook niet ontmoedigd toen het nog 0-0 stond bij rust.

De tweede helft bleek geen genot voor de neutrale toeschouwer. De thuisploeg werd geteisterd door blessures en was niet bij machte echt door te drukken. Het spel vond wel plaats op de helft van JSV, maar grote kansen leverde dit niet op. JSV kon er op dat moment aanvallend niks meer tegenover stellen en dit leverde een eentonige en enigszins saaie wedstrijd op. Lichtpunt van deze wedstrijd was het optreden van Mick van der Vliet. De onvermoeibare stoomtrein van de rechterflank stak dit weekend met kop en schouders uit boven de rest van het speelveld. Met zijn rushes toonde hij zich meerdere malen een bedreiging voor de uitploeg en zijn directe tegenstander schijnt na de wedstrijd afgevoerd te zijn naar ziekenhuis met tekenen van duizeligheid, uitdroging en oververmoeidheid. Helaas wist de thuisploeg niet te profiteren van de sterke wedstrijd van Mick en eindigde de wedstrijd in een bloedeloze 0-0.

De jarige trainer Patrick Mur zag dat zijn selectie met weer twee nieuwe blessuregevallen en vele pijntjes nog verder werd uitgedund. Vorige week was er al de pijnlijke en bloedige aftocht van Gerard Uittenbosch die zijn neus brak en minimaal zes weken gemist moet worden (sterkte!) en daarom zal wegens een gebrek aan spelers de wedstrijd van aankomend weekend niet doorgaan. Ondanks de vele teleurstellende berichten bleek later op de zaterdag dat medekoploper Montfoort had verloren van AFC, waardoor FC Breukelen een punt is uitgelopen en nu alleen koploper is. Dit gaf het verder kleurloze weekend toch nog enige glans.