Is F1 begonnen aan een serie?

Zeeburgia
f1
Dicht bij de oudste ijsbaan van Nederland, de Jaap Edenbaan te Amsterdam, vond dit weekend de topper Zeeburgia F6 - FC Breukelen F1 plaats. Nadat de Amsterdamse parkeerperikelen waren overwonnen, stonden acht knapen uit Breukelen klaar om een fijne pot voetbal neer te leggen op de kunstgrasmat vlak achter het voormalig Ajax-stadion De Meer. Met één wissel en een korte warming-up waren we er helemaal klaar voor.

Aftrap: Deylano past naar Samuel die de bal keurig controleert en breed neerlegt voor Jip die in een prachtige rush de achterlijn opzoekt. Achter het standbeen geeft hij de bal voor en met een fantastische sprong duikt Dano á la Bep Bakhuis de bal in het doel. Toen werden de coaches wakker en zagen dat zeven kleine mannen uit Zeeburg de bal al in het net hadden liggen via een prachtig afstandsschot.

Enigszins overrompeld door deze snelle achterstand werd er onderling overlegd hoe deze klus te gaan klaren. De tegenstander was toch wel erg beweeglijk en snel. Hoewel onze keeper niet al te veel te doen kreeg, was het op sommige momenten toch alle hens aan dek. Jip en Samuel moesten alles uit de kast trekken om de ruststand van 1-0 te handhaven. De eerste helft leverde - behalve een schot op de buitenkant van de kruising - weinig gevaar vanuit Breukelse kant op.

In de rust gaven de mannen aan dat er in de tweede helft meer moest worden vrijgelopen en overspelen leek ook een handig middel om het doel van de tegenstander te bereiken. Ondanks deze goede ideeën van de spelers zelf was een verre uittrap van doelman Rogier die over de Zeeburgse verdediging viel de aanzet tot een solo van Presly. Met zevenmijlspassen bereikte hij het vijandelijk doel en schoot onberispelijk de 1-1 binnen.

Het spel golfde de tweede helft op en neer en mede door fel en goed verdedingswerk van Finn bleef het lang 1-1. Goed voorbeeld doet goed volgen. Dano onderbrak een aanval en passte mooi in de diepte op Levi die zich dit soort kansen niet laat ontnemen met als gevolg een cool spitsendoelpunt: 1-2 voor FC Breukelen! De Amsterdamse mini-mannen gaven de moed zeker nog niet op en hadden bijna zicht op de 2-2, echter ging een schot niet in het doel maar in het zijnet. Na nog een mooie kans van Levi bleef toch de 1-2 als uitslag op het scorebord staan.

De strafschoppen: onze heren doen te goed hun best op de maandag en woensdag. Het latje trappen beheersen ze tot in de perfectie. Een volgende trainingsoefening gaat het NETJE trappen worden, trainers :-). Goed gedaan mannen, op naar volgende week!