Slordig Bennekom laat FC Breukelen ontsnappen

1
bennekom
Lang leek het erop dat Pupil van de Week Job Seegers de enige Breukelaar zou worden die Bennekom-doelman Sjoerd Rensen zou passeren. Bennekom was immers vooral in de eerste helft heer en meester en dicteerde het spel en het tempo. Dat er na 90 minuten plus een beetje toch 2-2 als uitslag op Teletekst stond, mag Bennekom zichzelf verwijten.

Door goals van Marc Harlaux (24’, harde schuiver vanaf rand zestienmetergebied) en Kevin Sissing (45’, strafschop na ongelukkige handsbal van Lucien Dors) leidde de ploeg van assistent-trainer Ronald Lieftink verdiend met 0-2 bij rust. Onderwijl had de roodwitte formatie in het eerste kwartier al twee keer de paal en één keer de lat geraakt, en er waren daarna nog kansen te zien voor opnieuw Kevin Sissing en Marco van Rooijen. FC Breukelen aan de andere kant oogde onmachtig en kon de spitsen Mitchell van Friderici en Daniël Kops nauwelijks in het spel betrekken. De thuisploeg werd links en rechts voorbijgelopen door de balvaardige Bennekommers, waarvan vooral de handige Mohammed Bendadi een sterke indruk maakte, evenals de slimme aanvoerder Sissing.

Van de thuisploeg vielen slechts twee wapenfeiten te noteren, en beide keren ging het om een dubbele kans. De eerste vond plaats halverwege het eerste bedrijf: Mitchell de Zwart en Lucien Dors mochten allebei vuren, maar zagen hun inzet geblokt. De tweede ‘dubbel’ was vijf minuten voor rust toen achtereenvolgens Mitchell van Friderici (terwijl hij in het vijfmetergebied omver werd getrokken, maar toch nog schoot … over de lijn?) en Mitchell de Zwart dicht bij een treffer waren. In beide instanties kon de verdediging van Bennekom het doel schoon houden.

Na de mopperpauze-met-melk-en-suiker aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. In de 48ste minuut moest verdediger Marc van Rees al een bal van de doellijn redden, anders was het voor de gastheren absoluut over en sluiten geweest. Rond minuut 60 leek het de wedstrijd echter iets te kantelen. FC Breukelen werd gevaarlijk toen Mitchell de Zwart van links voorzette en Lucien Dors opzettelijk over de bal heen stapte. Een derde FC Breukelen-speler was echter nergens te bekennen om de gelijkmaker aan te tekenen, want Dors creëerde met zijn overstapje wel degelijk een klinkklare doelkans.

2014-11-09_Bennekom-supporters
Mooie Bennekom-‘gasten’.

Twee minuten later de startte de ommekeer toen Bennekom-verdediger Leon Broekhof binnen de bekende lijnen FC Breukelen-captain Daniël Kops vloerde. Het betekende Nieuwhofs tweede gele prent van de middag en de arbiter Steeg restte niets anders dan Nieuwhof uit het veld te sturen. Dat Nieuwhof de lange weg naar zijn dugout cynisch applaudisserend aflegde, oogde ronduit kinderachtig voor een vent van zeker 1.90 m. Daniël Kops benutte de strafschop feilloos en de marge was weer één.

Ondertussen waren op de steeds slechter bespeelbaar wordende grasmat Deen van Embricqs en Roy Hom in het veld gekomen voor resp. Lucien Dors en Djuric Winklaar. De snelheid en het gezwerf van Van Embricqs en de lengte van Hom brachten de thuisploeg iets meer wapens. Deen had zelfs bijna instant succes toen hij - zullen we zeggen ’traditioneel’? - in het zijnet schoot na een hoge voorzet van Tom Kalkhuis. Nagenoeg dezelfde situatie volgde tien minuten later: een geweldige lange pass door de lucht van Tom en Deen had de bal voor het intikken, ware het niet dat Daniël Kops de bal in de lucht net beroerde, waardoor Deen kansloos bleef. In het slotkwartier volgden nog kleine kansjes voor Mitchell van Friderici en Marc van Rees die helaas geen doel troffen.

Aan de overkant zag Bennekom wederom tot afgrijzen dat Van Rees een inzet op de doellijn redde. Het kreeg één minuut voor tijd zelfs het deksel op de neus toen de boomlange Reza Ngarigota in het strafschopgebied een veel te wilde tackle inzette op de ingevallen Immanuelson Duku. De Bennekom-toeschouwers op de tribune sloegen wanhopig massaal de handen voor de ogen over zoveel domheid, want zij zagen de bui al hangen: strafschop en de gelijkmaker komt eraan. Ook deze penalty werd inderdaad door Daniël Kops perfect ingeschoten: 2-2.

Zoals zovaak bij een dergelijk scoreverloop vallen de laatste minuten in de categorie ‘billenknijpen en nagelbijten’. Bennekom had de terugreis alsnog heel plezierig kunnen maken door in de 92ste minuut niet de lat te raken, maar iets lager te mikken. Het mocht echter niet baten en na 94 minuten vond arbiter Steeg het welletjes. FC Breukelen was door redelijk sterk terug te komen aan een geheide nederlaag ontsnapt en Bennekom kon zich de haren uit het hoofd trekken over het veroorzaken van twee cruciale strafschoppen.

Volgende week zaterdag is er geen competitievoetbal. Wel oefent de formatie van Cor ten Bosch donderdagavond om 20.00 uur thuis tegen FC Aalsmeer 1. De eerstvolgende competitieduels zijn 22 november uit bij Jodan Boys en 29 november thuis tegen s.v. Huizen.

Verslag op website v.v. Bennekom met hier een videosamenvatting.

8 november 2014, FC Breukelen 1 - v.v. Bennekom, 2-2 (0-2)

0-1 Marc Harlaux 0-2 Kevin Sissing (pen.) 1-2 Daniël Kops (pen.) 2-2 Daniël Kops (pen.)