MD1 en MC1 doen wat ze moeten doen

Deze zaterdag weer eens in de gelegenheid zowel de MC1 als de MD1 te volgen, dus ook twee verslagen in één. Allereerst de MC1, na de koploper vorige week nu thuis de rodelantaarndragers uit ’s-Graveland op bezoek. Charmaine was deze week vanwege verplichtingen op haar werk afwezig, zodat Bas en ik het helemaal zelf mochten bepalen. Gelukkig zitten wij naadloos op één lijn, of hij geeft mij gewoon gelijk, dat kan natuurlijk ook.

mc1
sgraveland
Drie meiden afwezig, dus slechts één wisselspeler op de bank deze week. Iedereen was wat eerder aanwezig want na enig lobbywerk van diverse moeders werden onze dames na de mooie roze jassen nu voorzien van prachtige zwarte sweaters uitgereikt door twee heren van “Heeren 2”, dé herenmodezaak in Breukelen (ook voor trouwpakken). Prachtig, mede namens de dames, hartstikke bedankt. De dames kregen er en passant ook nog twee (witte en zwarte) Hugo Boss-tassen bij. Natuurlijk moesten er de nodige foto’s gemaakt worden met de sponsoren en natuurlijk een combifoto van zuurstokken en dropveters. Daarna moest er toch echt warm gelopen worden. De discipline van Charmaine begint haar vruchten af te werpen. Je hoeft alleen de aanvoerder de leiding te geven en wat volgt, is een serieuze warming-up met alles erop en eraan.

Vanaf de aftrap gaan de dames meteen volop in de aanval en binnen twee minuten heeft Lara het voor elkaar: 1-0. Na deze snelle openingstreffer en in het achterhoofd de stand op de ranglijst van de tegenstander worden onze dames wat overmoedig en slordig. Zo goed als zij zich vorige week aan het goede spel van de tegenstander aanpasten, zo makkelijk passen zij zich nu aan het rommelige spel van de dames van Altius. Je ziet het vaker in het voetbal en het valt niet mee dat tijdens een wedstrijd te veranderen. Tot aan de limonade hebben we nog een aantal goede kansen, maar er vallen geen doelpunten.

Het was de bedoeling om in de rust, of net erna, met Nikki richting de MD1 te gaan, maar gezien de stand en de lege reservebank besluiten we dit nog een helft uit te stellen. Onze dames gaan echt vooruit. In de rust leggen zij zelf de vinger op de zere plek en constateren dat het beter moet. Een vader stelt bij winst met dubbele cijfers broodjes kroket in het vooruitzicht. Ik weet dan al dat hij dat geld in zijn zak kan houden. Dat gaat hem vandaag echt niet worden. Het spel in het tweede bedrijf is wel stukken beter. Even wordt het nog spannend als we een terechte penalty wegens een handsbal tegen krijgen. Gelukkig kijkt onze keeper deze bal over het doel. Daarna pakken de dames de draad op en met een mooi schot in de hoek stelt Ashley de punten veilig. Uiteindelijk maakt Lara er 3-0 van, zodat er toch nog afgetekend gewonnen wordt.

2014-11-09_mc1_sponsorpakken01

2014-11-09_mc1_sponsorpakken01

2014-11-09_mc1_sponsorpakken02

2014-11-09_mc1_sponsorpakken02

lopik
MD1
Dan snel in de auto naar Lopik, waar de MD1 het vandaag tegen de medekoploper moet opnemen. Ook daar zijn wat afzeggingen links en rechts en daardoor maar één wissel. Mijn telefoon trilt constant in mijn zak van de app’jes waar we blijven en dat het gaspedaal rechts zit. Onderweg wordt de achterbank gebruikt als kleedruimte om het keeperstenue te verruilen voor dat van een voetballer en af en toe lijkt het of ik de hand van Debbie op mijn knie voel, bedoeld om het gaspedaal verder in te drukken.

Aangekomen bij het tussen de weilanden gelegen voetbalveld - ik voel mij ineens weer thuis - zien we de tegenpartij aftrappen. Het blijkt dat Donja er al één in heeft liggen. De meiden van de MD1 voetballen goed in de eerste helft met de wind mee en nog voor rust is het Keshia die met een mooi schot 0-2 op het bord zet. Ik stel voor Wim, die helaas niet meekon en de wedstrijd via een live-app-verbinding volgt, een berichtje te sturen dat het 1-1 is na een eigen doelpunt van Keshia.

Na de rust is het Lopik dat het betere van het spel heeft en aandringt richting het doel van Helen. De goalie van FC Breukelen plukt echter de ene na de andere voorzet uit de lucht, zodat de voorsprong behouden blijft. Onze dames werken stuk voor stuk hard, maar komen nog maar spaarzaam door de imposante verdediging van de dames uit Lopik. Vlak voor tijd word het nog even spannend als Lopik de score op 1-2 lijkt te brengen. Er wordt voor buitenspel gevlagd door de Breukelse grensrechter tot ongenoegen van de Lopik-aanhang. De scheidsrechter neemt het vlagsignaal echter over en de marge van twee blijft. Nog een minuut of vijf te gaan, de dames blijven vechten en de punten gaan uiteindelijk mee naar Breukelen. De MD1 staat hiermee op doelsaldo op een eerste plek. Beide damesteams doen dus wat ze moeteen doen, gewoon winnen.

Tot zover, tot volgende week.

Albert den Ouden