Rechter rijtje

1
vva71
Zo sta je op plaats één in de hoofdklasse, vier weken later voer je het rechter rijtje aan. Montfoort uit was alweer de laatste zege voor FC Breukelen 1, in de drie duels daarna werden maar liefst acht punten gemorst. VVA'71 nam er gisteren drie van mee naar Achterberg. Het werd aan de Broekdijk-Oost uiteindelijk ‘slechts’ 0-1 doordat aanvaller Siemen Eijkemans alert reageerde toen FC Breukelen-keeper Aäron Balk een schot van Rogier Gerritsen losliet.

De overwinning was overigens geheel terecht: bij de formatie van VVA'71-coach Johan de Man liep het over de volle negentig minuten gezien soepeler en verfijnder dan bij de gastheren die geen kans zagen het doel van de tegenstander te treffen. En dat mag opvallend heten, want de thuisclub kwam gisteren voor het eerst niet tot scoren in een officieel duel sinds 7 september 2013 (FC Breukelen - LRC 0-4). En dat nog wel op het geliefde kunstgrasveld …

De wedstrijd kende gelukkig wel een hoge amusementswaarde, waarbij VVA'71 het balletje vlot liet rondgaan en FC Breukelen defensief niet zelden met de schrik vrijkwam. Kansen waren er gelukkig ook volop aan beide kanten te noteren. De keepers Aäron Balk en Jaimy Schaap waren echter niet van plan vandaag voor iets te buigen. Vooral FC Breukelen-doelman Balk redde zeker vier keer razendknap in dreigende één-tegen-éénsituaties. Hij en niet te vergeten de uitmuntend spelende Marc van Rees mochten beiden aanspraak maken op de titel Man of the Match. Maar het is tekenend dat dit spelers zijn uit de achterste regionen van het team. Aan VVA'71-kant viel het ijzersterke spel van Siemen Eijkemans en vooral de boomlange Denny van Loen op die vogelvrij kon manoevreren in het centrum en langs beide vleugels. Een perfecte, ongrijpbare speler om in je ploeg te hebben.

De punten gingen dus mee naar Achterberg. Zoals gezegd bivakkeert de ploeg van Cor ten Bosch nu in het rechter rijtje van de ranglijst met 10 uit 7. Van een grote kloof tussen de top en het peloton is echter nog geen sprake: koploper ODIN'59 heeft 16 punten, nummer twee SteDoCo 14. VVA'71 klom door de zege naar een gedeelde derde plaats samen met DOVO, Achilles Veen en SDC Putten. Deze laatste ploeg is op 1 november gastheer van FC Breukelen. In de hoofdklasse A is van alles mogelijk: winst in Putten en we staan weer links.

25 oktober 2014, FC Breukelen 1 - VVA'71, 0-1 (0-0)

0-1 Siemen Eijkemans

FC Breukelen

Aäron Balk, Edwin Soenarto, Marc van Rees, Djuric Winklaar (88’ Immanuelson Duku), David van der Veld (70’ Deen van Embricqs), Mauro Franken, Mitchell de Zwart, Tom Kalkhuis, Daniël Kops, Lucien Dors, Mitchell van Friderici.

VVA'71

Jaimy Schaap, Roy Versluis, Koen Oost, Christy Bonevacia, Jorik van Ruiswijk, Rogier Gerritsen, Siemen Eijkemans, Denny van Loen (85’ Mike Versloot), Anouar Tmim (65’ Ruben Rip), Luud Eijkemans, Mourad Marbouh.

Kaarten

FC Breukelen Tom Kalkhuis (geel), Mauro Franken (geel). VVA'71 Christy Bonevacia (geel), Siemen Eijkemans (geel).

Scheidsrechter

J. Vredevoogd.

Wedstrijdverslag op website VVA'71 met foto’s.