Onnodig verlies F1 tegen CTO'70

cto70
f1
Vandaag speelde de F1 zijn eerste wedstrijd in de nieuwe poule waar de tegenstand wat gelijkwaardiger lijkt te zijn verdeeld. Zo stond om 12.30 uur de aftrap gepland in Duivendrecht tegen de plaatselijke F1 van CTO ’70. Ruim op tijd stonden onze jonge helden op het veld en na een gedegen warming-up werd even over half afgetrapt. Er was vandaag gekozen voor een verrassende opstelling waarbij de achterhoede voorin en andersom stond. Hiermee golfde het spel snel op en neer, maar echte kansen bleven uit of werden aan de zijde van FC Breukelen door keeper Rogier gestopt.

Wel bleek dat Levi en Finn zich achterin kranig weerden en ook  voor de nodige aanvallende impulsen zorgden. Na een tiental minuten veroverde Levi de bal, stormde over rechts naar voren waarbij Samuel het gat trok door naar binnen te gaan. Met een fraai schot zorgde Levi na deze solo voor 0-1. Lekker en dit smaakte naar meer en de enthousiaste supporters van FC Breukelen zweepten de jongens op. De druk bleef echter aan beide kanten en met een aantal rushes kwam Presley gevaarlijk opzetten naar voren. Helaas voor de vrijstaande Samuel kwam de bal uiteindelijk niet bij hem aan en zo bleven de waarschijnlijke treffers 2 en 3 uit.

Ook de in de voorhoede geposteerde Jip sleurde voor elke meter, maar had de pech dat zijn inzetten werden gekeerd. Een nieuwe aanval van CTO kort voor rust bleek het keerpunt in de wedstrijd. Hoewel de inzet goed gekeerd werd door Rogier die op zijn knieën zat, haalde de spits van de gastheren nog eens door. Hierbij werd Rogier aan de zijkant van zijn gezicht geraakt en enigszins van zijn stuk gebracht. Niet veel later werd dan ook de stand gelijkgetrokken via een aanval van CTO. Kort hierna werd gefloten voor de rust.

Vooralsnog geen vuiltje aan de lucht, maar onze keeper bleek door het voorval in de rust de handschoenen in te wisselen en Jip nam onder de lat plaats. Verdere wijzigingen bleven uit en aldus werd aan de tweede helft begonnen. Hoewel de eerste helft leuk en spannend om te zien was, gooide de tegenstander het over een andere boeg en met veel fysiek werd getracht de overwinning binnen te slepen. Resulteerde dit eerst nog in een knappe redding van Jip, een aantal minuten later werd toch de 2-1 binnen getikt.

De organisatie was zoek bij FC Breukelen en hoewel met man en macht werd gewerkt, waarbij Bjorn en Dano de nodige aanvallen in de kiem smoorden op het middenveld, leek het toch een te zware opgave. Met regelmatige aanvallen trachtten de gastheren hun voorsprong uit te bouwen en daarmee de tweede plaats te continueren. De 3-1 volgde uiteindelijk en ondanks aanvallen van onze zijde leek CTO de winnaar te worden. Hoewel Presley een aantal malen opkwam, vergat hij toch af te spelen en hierdoor de aansluiting te laten houden. Uit één van deze aanvallen viel dan ook de 4-1. Niet veel later gevolgd door 5-1 wat ook de einduitslag werd.

Hoewel de uitslag groot lijkt, biedt dit perspectief voor de komende wedstrijden en zullen de jongens komende weken laten zien waar zij toe in staat zijn. Wij gaan er dan ook van uit dat dit een valse start blijkt te zijn. De penaltyserie bleek zoals elke week weer een eitje en de ene werd nog mooier en strakker dan de andere ingeschoten.