Topbekerwedstrijd van F3 brengt verdiende winst

f3
vvj
Een bekerwedstrijd zoals een bekerwedstrijd hoort te zijn. Dat was de knaller tussen onze F3 en VVJ F1. Als je op zaterdagochtend 18 oktober in je T-shirt langs de lijn kunt staan vanwege het heerlijke weer, dan begint de dag al goed. En als je dan vervolgens verwend wordt met een geweldige bekerwedstrijd, dan kan die dag al helemaal niet meer stuk.

Op voorhand was er toch bij sommigen wat angst voor de tegenstander. Ze hadden de eerste wedstrijd in de beker maar liefst met 15-0 gewonnen van Maarssen F8, dat zijn toch cijfers die indruk maken. Maar toen het eerste fluitsignaal eenmaal had geklonken, lieten onze mannen zien waartoe ze in staat zijn. Vanaf het eerste moment zetten ze de tegenstander onder druk. We stonden goed in de positie en lieten de bal rond gaan van voet naar voet. In tegenstelling tot het Nederlands elftal spelen we niet rond om rondspelen, maar laten we het balletje gaan om te kijken of we kansen kunnen creëren. En dat lukte al in de eerste paar minuten. Helaas werd er in de beginfase niet gescoord en dan is de onvermijdelijke voetbalwet dat de goal aan de andere kant valt. En dat gebeurde dan ook. Ietwat tegen de verhouding in kwam VVJ op een 0-1 voorsprong.

Maar dat was voor onze mannen het signaal om er nog feller op te gaan. Stan op goal, Kyan, Finn en Huub hadden de boel achterin dichtgespijkerd, Lieuwe, Paco en Finn lieten de machine op het middenveld draaien en Max, Robin en Abe waren aan het loeren op de kansen. En het was uiteindelijk Abe die met zijn eerste ooit de stand weer in evenwicht bracht. Daarna gingen we meteen op zoek naar de voorsprong. Max onderschepte de bal aan de rechterkant en zag Robin volledig vrij staan voor de goal van VVJ. Een afgemeten voorzet van Max werd door Robin ineens met links binnengeschoten en dat werd op alle velden gehoord, zo blij waren zowel onze spelers als het thuispubliek.

Maar 2-1 was niet genoeg. Het was prachtig om te zien hoe de oefeningen van de trainingen terugkwamen in de wedstrijd. Overspelen, samen aanvallen en ook samen verdedigen, voorzetten en in één keer afmaken op de goal, alles werd met veel energie door onze toppers op het veld gelegd. De 3-1 kon dan ook niet uitblijven. Weer Max bracht vanaf rechts voor en de bal verdween achter de lijn al dan niet geholpen door een verdediger van VVJ. Onze mannen waren in de eerste helft duidelijk de betere en de limonade was in de rust meer dan verdiend.

De tweede helft liet een nog dominanter FC Breukelen zien. Aanval na aanval werd op het doel van VVJ afgevuurd. Toch leidden een moment van onachtzaamheid tot de 3-2, waardoor de spanning weer terug was in de wedstrijd. En weer gingen onze kanjers op zoek naar een grotere voorsprong en het was Jack die uiteindelijk attent voor het doel de bal bij de tweede paal intikte. Ook toen was het nog niet gedaan, VVJ bleef strijden voor zijn kansen en de aansluiting. Die kwam vlak voor tijd, maar het was te laat om nog meer te kunnen scoren. De 4-3 overwinning was volledig verdiend en de blijdschap was te horen tot op de Kerkbrink.

De afsluitende penaltyserie liet duidelijk zien hoe goed de vorm van onze mannen was vandaag. De ene na de andere penalty vloog hoog in het doel. Onderkant lat, strak in de kruising en ook net langs de paal in de hoek. En keeper Huub die niet alleen een prachtige penalty scoorde, maar ook nog eens een aantal goede saves had vandaag. Mannen, absolute topwedstrijd vandaag. Als we op dezelfde manier onze competitiewedstrijden gaan spelen de aankomende weken, dan gaan er nog heel veel punten volgen. We zijn weer trots op jullie!