Gehavend FC Breukelen 3 sleept overwinning uit het vuur

3
svm
Trainer Patrick Mur kon afgelopen weekend slechts over een kleine groep beschikken door onder andere de afwezigheid van Jesper Binkhuysen, Maikel Goossens en Rick van der Velde. Dit baarde de trainer vooraf enige zorgen op weg naar de wedstrijd tegen SVM 2, maar gelukkig was routinier Mark Spithoven bereid om zijn schoenen uit de wilgen te plukken. Daarnaast keerde ook Koen Hooijmaijers terug van een welverdiende vakantie. Onder leiding van aanvoerder Ward Augustin kon het derde elftal uiteindelijk een prima ploeg op de been brengen die de eer had om op het hoofdveld uit te komen.

De openingsfase kan met zekerheid enerverend worden genoemd. Binnen 21 minuten was de eindstand bereikt en vielen er vele kansen te noteren. SVM 2 kwam al na zeven minuten op voorsprong toen na een voorzet vanaf de zijkant de spits geheel vrijstaand de bal in het doel kon werken. Dit was een tegenslag die het zelfvertrouwen van de thuisploeg gemakkelijk had kunnen ontnemen, maar het tegendeel bleek het geval. Het derde elftal leek wakker geschud en Scott Vorst bracht dit al snel in de praktijk. Bij een doorbraak omspeelde hij vol gogme de uitstormende doelman die niet anders kon dan de spits neerhalen en een strafschop veroorzaken. Dit was een kolfje naar de hand van Peter Kamp, die schijnbaar achteloos de bal in de hoek plaatste. Het evenwicht in de score werd al snel ongedaan gemaakt door Emiel Schnell. De centrale middenvelder staat al zijn gehele carrière bekend om zijn kiezelharde doch zuivere kopballen en dit ondervond ook de uitploeg. Koen Hooijmaijers vond met zijn lepe vrije trap het voorhoofd van Emiel, waarna alle omstanders de bal in een flits in de kruising zagen verdwijnen.

Dit betekende een 2-1 voorsprong voor FC Breukelen 3 na twaalf minuten, al was de wedstrijd verre van gespeeld. Uiteindelijk was het in de 21e minuut Scott Vorst die opnieuw zijn waarde toonde voor de thuisploeg. Na een actie over de rechterflank wist hij zich langs zijn tegenstander te manoeuvreren en de bal halfhoog voor te brengen. Hier stond gelegenheidsspits Jurre Fledderus klaar om de bal strak rechtdoor binnen te schieten. Hiermee kwam de thuisploeg op een op het oog comfortabele 3-1 voorsprong, maar SVM was zeker niet van plan de handdoek in de ring te gooien. SVM had veel balbezit en tikte achterin rond op zoek naar ruimte tussen de Breukelse linies. De thuisploeg speelde voetballend niet zijn sterkste wedstrijd, maar wist legde een zeer degelijke en gedisciplineerde pot op de mat.

Het derde elftal opereerde vooral vanuit een compacte formatie en loerde op de counter. Dit bleek geen verkeerde tactiek tegen SVM dat achterin op één lijn speelde en niet schroomde om de buitenspelval te hanteren. Dit resulteerde in een wedstrijd waarin veel strijd geleverd werd en dit was te merken bij beide ploegen. Vooral FC Breukelen begon steeds meer manschappen te verliezen en alle wissels waren dan ook van zeer grote waarde bij het binnenhalen van de overwinning. Sporadisch leek de thuisploeg te wankelen en kwam SVM in de buurt van de felbegeerde aansluitingstreffer, maar daar stond tegenover dat Breukelen enkele zeer grote kansen om zeep hielp na het benutten van de ruimte achter de vijandelijke verdediging.

Al met al mag de ploeg zeer tevreden zijn met het vertoonde spel en vooral de getoonde discipline. Na vier wedstrijden is het team nog steeds zonder puntverlies en dit kan hopelijk ook volgende week vastgehouden worden. Het derde elftal mag zich dan gaan opmaken voor de streekderby tegen v.v. Maarssen 2, op dit moment de hekkensluiter van de competitie.