Weer volle winst voor dames FC Breukelen D1 en C1

MD1
mc1
Vandaag weer prachtig nazomer of herfstweer, zeg het maar. Prima weersomstandigheden voor een lekker potje voetbal. Door omstandigheden en het feit dat beide damesteams na elkaar voetbalden, was ik in staat beide wedstrijden bij te wonen en ik heb genoten.

houten
Allereerst de MD1 die thuis de dames van Houten MD2 op bezoek kregen. Na de ‘belchinees’ is er door de begeleiding van de MD1 een nieuwe fenomeen binnen het voetbal geïntroduceerd, namelijk ‘Chris Magneet’. Door middel van een geheime map met magneetstrips voorzien van de namen van de meiden en een bal schuift hij tijdens de wedstrijd de namen heen en weer. Door een soort magnetisch veld en negatieve en vooral positieve polen manoeuvreert hij de dames op hun juiste positie. En geloof mij of niet, het werkt.

De dames van de MD1 legden vandaag een prima partij voetbal op de mat. Er werd goed in de posities gevoetbald en de meiden wisten elkaar feilloos te vinden. Met een mooi afstandschot was het Nikki die de score opende. Daarna wist Donja twee maal de keeper te passeren, waarna de wedstrijd een beetje inzakte en het de beurt was aan de dames uit Houten. Chris schoof daarna snel de verdediging weer op haar plek en het magneetstripje met Jenna erop naar voren, die prompt de 4-1 aantekende. Uiteindelijk wist Tabitha de eindstand op 5-1 te bepalen. Een prima wedstrijd met stuk voor stuk hard werkende meiden, klasse!

sgraveland
Voor het verslag van de MC1, eerst een rectificatie. Vorige week sprak ik van een grensrechter Manfred, waar ik natuurlijk de vader van Ashley bedoelde en die heet Wim. Ik had per ongeluk de beide broers door elkaar gehaald. Bij deze rechtgezet. Vandaag ging de reis naar ’s-Graveland waar de dames van de MC2 uit dit mooie dorp ons opwachten. Vanwege een paar afzeggingen waren Keshia, Jenna en Tabitha bereid gevonden ons te versterken op de drie linies. De in groten getale meegereisde ouders kregen, al genietend van het lekkere zonnetje, van de dames een mooie wedstrijd voorgeschoteld.

Net als bij de MD1 werd ook bij de MC1 de score geopend door een prachtig afstandschot van een verdedigster. Ditmaal Sophie die net als vorige week prachtig hard en gericht uithaalde. De dames uit Breukelen combineerden er lustig oplos en het wachten was op de 0-2. De kansen waren er ook zeker maar bij rust was het nog steeds 0-1. Ook Bas was na een try-out met zijn nieuwe caravan weer van de partij en had voor in de rust iets lekkers mee.

Het duurde echter even voordat de suiker uit de mix van Bounty’s, Nutsen, Snickers en Marsen in de bloedbanen van de dames aanwezig waren, want na rust lieten onze dames het een beetje lopen en daar maakte de ’s-Gravelandse dames dankbaar gebruik van om langszij te komen. Uiteindelijk gingen de suikers toch hun werk doen en wist Lara de 1-2 aan te tekenen. De meiden pakten het goede voetbal uit de eerste helft weer op en uiteindelijk bepaalde Carlijn, op schoenen van zus(je) Donja, de eindstand op 1-3.

Ik heb genoten van het voetbal, maar vooral van de manier waarop jullie met elkaar omgaan op dit moment en het respect (de click) wat begint te ontstaan tussen jullie en de nieuwe trainster/coach. Dit gaat zijn vruchten zeker nog meer afwerpen dit seizoen. Prima gedaan meiden, allemaal, zonder uitzondering lekker gevoetbald. Tot zover, tot volgende week.

Namens de T.S., Albert den Ouden