Maximaal rendement voor MD1 en MC1

MD1
mc1
“Zijn de meiden van MC1 en MD1 klaar voor het nieuwe seizoen?” Deze vraag stond afgelopen weekend centraal bij de begeleiders van beide elftallen. De MD1 uit tegen DVSU MD2 en de MC1 thuis tegen SDO MC2. Aangezien de aanvangstijden van deze twee wedstrijden nagenoeg gelijk lagen, ben ik slechts in staat van alleen de MC1 een ooggetuigeverslag te verzorgen. De prestaties van de MD1 zijn van horen zeggen.

sdo
Het was prachtig voetbalweer, lekkere temperatuur, klein zonnetje en de meiden hadden er zin in. Vooraf nog wat zaken met de diverse dames op de rit gezet, zodat de neuzen in ieder geval vandaag, en hopelijk voor de rest van het seizoen, dezelfde kant uit stonden. De dames waren allemaal keurig op tijd aanwezig, zodat we ons rustig zouden kunnen voorbereiden. Het liep echter anders. Medeleider Bas bleek niet aanwezig, zo ook de in zijn bezit zijnde spelerspassen en ook een scheidsrechter bleek niet voor handen. Ik hoop dat dit de eerste en ook laatste keer is dit seizoen. Snel thuis spullen halen en zelf maar gaan fluiten, geassisteerd door grensrechters Manfred en Joop bleek de oplossing en ook de passen kwamen op tijd boven water. Intussen waren de meiden door Charmaine opgewarmd en kon er afgetrapt worden.

Al snel was zichtbaar dat onze dames een maatje te groot waren voor de dames uit Bussum. Als er iets zorgvuldiger met de kansen zou zijn omgesprongen, had het bij de thee al 4 of 5 nul kunnen staan. De teller bleef echter steken op 2, overigens mooie doelpunten van Lara. De tweede helft gaf hetzelfde beeld, met af en toe een spaarzame maar wel gevaarlijke uitbraak van SDO. FC Breukelen had echter nog steeds de overhand en Lara wist nogmaals de keeper te verrassen. Dat Sophie een mooie trap heeft, wisten we. Zij bewees dit nog maar eens door met een mooi schot de eindstand van 4-0 op het bord te zetten. Deze wedstrijd nog niet het beste van de meiden gezien, denk ik, maar wel lekker gewerkt met en voor elkaar, dan komt de rest vanzelf.

dvsu
De dames MD1 deden het een kilometertje of twintig verderop blijkbaar ook prima tegen DVSU. Al vroeg in de wedstrijd zonder spil in de achterhoede Keshia, die ongelukkig ten val kwam met haar hoofd op de harde ondergrond. Beterschap gewenst, Keshia. Na wat omzettingen in het elftal door de technische staf had men de zaak duidelijk snel weer op de rit en zo wisten de dames de drie punten mee te nemen naar Breukelen (uitslag 1-2) dankzij twee doelpunten van Donja. Een knappe prestatie als je bedenkt dat er toch een paar nieuwe nog wat onervaren dames in het veld staan met nog slechts een enkele wedstrijd in de benen. De meiden van FC Breukelen zijn duidelijk klaar voor het nieuwe seizoen. Tot zover, tot volgende week.

Namens de T.S. MC1, Albert den Ouden