Volle winst na moeizaam thuisduel

1
dfs
Drie punten pakken, uiteindelijk draait het daarom. Ook voor FC Breukelen 1. Het liefst natuurlijk met aantrekkelijk voetbal, maar dat lukt niet altijd. De wedstrijd gisteren tegen collega-hoofdklassedebutant DFS moest het ruimschoots afleggen tegen een najaarszon in topvorm.

Beide ploegen legden uiteraard veel goede wil aan de dag, maar strandden talloze keren door een groot aantal persoonlijke fouten en verkeerde keuzes. Dat FC Breukelen 1 de wedstrijd met 2-1 won mag een raadsel heten. Ook nu hadden de gasten wellicht meer recht op een overwinning die - dat dient gezegd - voor de thuisploeg overigens fors hoger had kunnen uitvallen als … afijn, vul maar aan.

De eerste helft schrijven we qua voetbal op het conto van DFS. De ploeg met de beweeglijke spitsen verscheen keer op keer voor doelman Aäron Balk, al dan niet via corners of een vrije trap. Een kopbal van DFS-aanvoerder Rick van Walsem in de tiende minuut ketste via de grond tegen de lat, ongeveer vlak naast de plek waar Balk het engeltje had geplaatst. Men was gewaarschuwd. Toch nam FC Breukelen vanuit het niets de leiding door Mitchell van Friderici die een teruggelegde kopbal van Roy Hom met wat hulp van de DFS-doelman over de lijn prikte. Vijf minuten later kwam captain Daniël Kops een teenlengte te kort bij een voorzet van de langs de lijn opgestormde Edwin Soenarto.

Kort voor rust kreeg de thuisploeg een alleraardigst cadeautje om uit te pakken toen verdediger Corné Havelaar te zacht terugspeelde op DFS-keeper Arends. De bliksemsnelle Mitchell de Zwart was er als de kippen bij om onder de doelman dóór 2-0 aan te tekenen. En het pleit leek op slag van rust helemaal beslecht toen Van Friderici 3-0 scoorde, maar deze treffer werd op advies van de neutrale grensrechter door arbiter Van Kraay afgekeurd wegens buitenspel.

Bedrijf twee - beide ploegen bleken ongewijzigd te herstarten - bracht FC Breukelen het windvoordeel. DFS moest met ongehoord veel krachten smijten om de achterstand in te lopen en gaf zeeën van ruimte weg. De thuisploeg mocht hierdoor in korte tijd enkele keren alleen op de DFS-doelman af gaan en had een ruime score op de schoenen. Onbegrijpelijk en zeer frustrerend om te zien dat dit niet lukte. Het dichtst bij was nog Tom Kalkhuis vanuit een standaardsituatie in 59e minuut. Op een perfecte plek buiten het strafschopgebied mikte Tom een vrije trap hard en met veel effect over de muur, maar zag tot zijn afgrijzen de bal op de kruising van paal en lat eindigen.

DFS merkte dat het harde werken de ploeg steeds dichter bij het doel van FC Breukelen kon brengen, want ook bij de thuisploeg leek het beste eraf. Zelfs reus Gregory Thijm verscheen regelmatig voorin, waar hij boeiende luchtduels uitvocht met afwisselend Roy Hom en de vandaag uitblinkende Djuric Winklaar. Na enorme kansen in de 71e en de 83e minuut te hebben verprutst, was het enkele minuten voor de gong raak. Mike Louwaars vond een manier om keeper Balk te verschalken en hij bracht DFS terug naar 2-1. DFS speelde nu alles of niets om een gelijkspel te forceren en lette nauwelijks meer op wie er aan FC Breukelen-zijde vandoor ging. Invaller Lorenzo Lassooij had hierdoor in de slotseconden een prachtige treffer op de kicksen, maar de teneur van dit verhaal verraadt al dat ook die kans geen succes opleverde. Het bleef bij 2-1.

De wedstrijd kende in de allerlaatste seconden een bijzonder vervelend einde voor Roy Schaap die na een luchtduel kermend van de pijn ineenzakte. Met een naar het zich laat aanzien zware enkelblessure werd de Roy door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Wij wensen hem in ieder geval een zeer spoedig herstel toe. Komende week volgt weer een thuiswedstrijd. Koploper (6 uit 2) SteDoCo uit Hoornaar reist af naar de Broekdijk Oost. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer P. Henshuijs.

13 september 2014, FC Breukelen 1 - s.v. DFS: 2-1 (2-0)

28’ 1-0 Mitchell van Friderici 42’ 2-0 Mitchell de Zwart 87’ 2-1 Mike Louwaars