Vechtstreek Cup-toernooi: plezier en prestatie hand in hand

FCB_VstrCup
FC Breukelen organiseert ook dit jaar weer het voorbereidingstoernooi voor de vier sterkste verenigingen in de Vechtstreek. u.s.v. Hercules, u.s.v. Elinkwijk en v.v. De Meern spelen samen met gastheer FC Breukelen ieder twee wedstrijden met zowel het eerste als het tweede selectie-elftal. Naast de sportieve prestaties op het veld is er op vrijdagavond na de eerste speelronde ook tijd voor gezelligheid en stroomt het clubhuis van FC Breukelen vol met voetballers en supporters die onder het genot van een hapje, een drankje en een stukje muziek het eerste deel van de voorbereiding kunnen evalueren.

Oude bekenden

De vrijdagavond is meestal een weerzien met een hoop oude bekenden, want veel spelers en trainers zijn actief geweest bij de verschillende toernooideelnemers. Trainer Jan Oosterhuis - de nieuwe trainer van topklasser Hercules - was in het verleden actief bij de zondagtak van v.v. Nijenrodes. Spelers van De Meern gingen naar Elinkwijk en vice versa en bijvoorbeeld De Meern-aanwinst Gokhan Yasar speelde zowel voor FC Breukelen als voor Elinkwijk. De zaterdag is de vrije dag van het toernooi, dus kunnen de trainers een oogje dichtknijpen als het op vrijdag iets later wordt.

Goed seizoen

De vier deelnemende verenigingen hebben met het vlaggenschip allemaal een goed seizoen achter de rug. Na een moeizame start pakte Elinkwijk de draad op en miste op een haar na een periodetitel voor promotie. De Meern haalde onder Rob Zomer nog wel de nacompetitie, maar promoveerde net niet. FC Breukelen bleef 23 wedstrijden op rij ongeslagen en verzilverde het kampioenschap met een plaatsje in de hoofdklasse. Hercules presteerde zo mogelijk nog beter en met fris, aanvallend voetbal was men één speelronde voor het einde al verzekerd van het kampioenschap van de zondaghoofdklasse en mogen wij de Utrechters begroeten als topklasser.

Complete selectie

Ook de tweede teams doen mee aan het toernooi, zodat de trainers een goed beeld kunnen krijgen van de complete selectie. De Vechtstreek Cup wordt gewonnen door de best presterende vereniging met het eerste en tweede team; de punten worden bij elkaar opgeteld en de teams krijgen een bonuspunt voor elke goal die men maakt. De eerste speelronde vindt plaats op vrijdag 15 augustus om 19.30 uur (alle teams spelen tegelijk op vier velden), de tweede ronde begint op zondag 17 augustus om 12.00 uur. De toegang tot het sportpark aan de Broekdijk Oost in Breukelen is gratis.

Programma

vrijdag 15 augustus 19.30 uur FC Breukelen 1 - De Meern 1 19.30 uur Hercules 1 - Elinkwijk 1 19.30 uur FC Breukelen 2 - Hercules 2 19.30 uur Elinkwijk 2 - De Meern 2

zondag 17 augustus 12.00 uur FC Breukelen 2 - De Meern 2 12.00 uur Elinkwijk 2 - Hercules 2 14.00 uur FC Breukelen 1 - Elinkwijk 1 14.00 uur De Meern 1 - Hercules 1