D1 toont ware karakter in laatste competitiewedstrijd

d1.jpg

Ondanks alle perikelen in het teleurstellende seizoen voor de spelers, trainers, begeleiders, ouders en de club, sloot het team afgelopen zaterdag het seizoen 2013-2014 op een zeer positieve manier af! Door een blessure, niet komen opdagen en afmeldingen hebben tien spelers van onze D1, aangevuld met Ruben, Nisherwan en Yassin uit de E1, hun laatste wedstrijd uit bij Zwaluwen Utrecht gespeeld. Als coach voor deze laatste wedstrijd konden wij op het nippertje Jeffrey Pfoster aantrekken en op een heel mooie en zonnige dag trapten onze jongens om 11.15 uur af.

Onze jongens begonnen fris en vrolijk aan de wedstrijd en door het positieve coachen van de zijkant, zag iedereen het plezier en de wil om goed te voetballen. Toch kwam de tegenstander na de eerste dertig minuten op een behoorlijke voorsprong, dus in de pauze had onze ervaren coach veel te doen om de koppies weer op te richten. Blijkbaar verliep deze opdracht gladjes - en ook de tegenstander speelde nu wel wat behoudender - want onze jongens speelden nu gecontroleerd vanuit de verdediging naar voren. In een heerlijk uitgespeelde aanval kon Thijs op links doorgaan en met een geniale voorzet wiste hij Yassin te vinden die makkelijk inkopte. FC Breukelen D1 stond volgens coach Jeffrey met 1-0 voor. U had de verbaasde gezichten van de tegenstander moeten zien tien Jeffrey dit over het veld riep.

Zichtbaar bevrijd van de zenuwen lieten nu onze jongens zien dat zij kunnen voetballen. Na de gelijkmaker was het Yassin die doorstoomde en slechts door een overtreding van het scoren kon worden afgehouden. De toegekende strafschop was een prooi voor Levi en de D1 stond volgends Jeffrey nu met 2-1 voor. Na een paar minuten werd de gelijkmaker gescoord en talent Yassin liet maar weer eens zien dat wij in de toekomst rekening met hem moeten gaan houden. In acht tot tien jaar zien wij hem zeker in onze zaterdag 1-selectie als hij zich verder zo ontwikkelt. Yassin scoorde met gemak zijn tweede goal. Toen viel nogmaals de gelijkmaker en uiteindelijk won Zwaluwen Utrecht de wedstrijd met 8-3.

De D1 van afgelopen zaterdag - met dank aan Ruben, Nisherwan en Yassin - had eindelijk karakter laten zien en dat kon iedereen zien in de blije gezichten van de supporters. Jongens, goed gedaan, nu nog met veel plezier trainen en na de zomervakantie met enthousiasme en plezier onder een nieuwe trainer de nieuwe uitdaging gaan! Jeffrey Pfoster, bedankt dat jij zaterdagmorgen aan de jongens hebt laten zien hoe belangrijk plezier en spelvreugde is bij voetbal.